Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Léto na koupalištích - 3. díl

6. srpna 2008 | 13:18

Tentokrát už naposledy jsme se vydali na naše oblíbené plovárny a zjišťovali jsme, jaké služby poskytují, kolik stojí vstupné a další užitečné informace.

Kamencové jezero v Chomutově

Toto koupaliště je moje nejoblíbenější od raného mládí. Voda v jezeře má i léčivé účinky na kožní choroby a díky vysokému obsahu kamence bývá i ve velkých vedrech kvalitní a nezamořená sinicemi.

Jezero má více tváří, takže vyhoví rozličným požadavkům. Písečnou pláž s mělkým vstupem do vody vyhledávají převážně rodiny s malými dětmi. Z druhé strany je zase prostorné molo s několika bazény a vstupem rovnou do jezera. Menší mola jsou po celém obvodu.

Prostorná zelená plocha se vzrostlými stromy zaručí každému dostatek soukromí a za vedra také potřebný stín. Všude jsou sprchy. Parkování najdete bez problémů přímo u jezera z obou stran.

Otevírací doba přes prázdniny: 9 – 19 hod

Vstupné: Dospělí: 20 Kč/ den, snížené: 12 Kč, děti do 120 cm zdarma.

(Oblečení je možné uschovat v kabince za denní poplatek 24 Kč.)

Občerstvení
V obou zdejších restauracích s terasou mají přijatelné ceny, stejně jako v několika stáncích s občerstvením. Hranolky stojí 25 Kč, smažený sýr 47 Kč, vepřový řízek 50 Kč, bramborák 18 Kč a palačinka s ovocem 17 Kč.

Točené pivo 10° Gambrinus 0,5 l koupíte za 20 Kč, točená limonáda 0,3 stojí 12 Kč.

Extra
V areálu je i umělé kluziště, minigolf, v těsném sousedství vodolyžařský vlek, kde jeden okruh stojí 24 Kč.

Na Kamencovém jezeře je i oficiální pláž pro nudisty.

Vydejte se na výlet do okolí
Podkrušnohorský zoopark, hrad Hasištejn, zámek Červený Hrádek u Jirkova nebo v Klášterci nad Ohří.

Pro děti
Jezero nově nabízí vodní atrakce. Vaše ratolesti najdou v celém areálu mnoho dětských koutků.

Dospělí se mohou zabavit u pinpongových stolů, tenisem, plážovým volejbalem nebo vyjížďkou na loďkách či šlapadle.

Aquapalace Praha

Nově otevřený aquapark v Praze Čestlicích vás rozhodně nadchne. Tolik atrakcí a služeb pohromadě na jednom místě byste v Čechách jinde hledala jen těžko.

Aquapark tvoří Palác vln, Palác dobrodružství a Palác relaxace. Návštěvníci se mohou projet na šesti tobogánech a třech skluzavkách. Vyloženě adrenalinová je atrakce spacebowl. Kdo by si chtěl vyzkoušet potápění, může využít potápěčský tubus hluboký 8 m. Koupání v moři vám připomene bazén s umělým vlnobitím. Jednotlivé vnitřní a venkovní bazény propojuje systém umělých řek. Když se dostatečně vyřádíte, můžete si odpočinout ve volně přístupných vířivkách.

Otevírací doba přes prázdniny: 10 – 22 hod

Vstupné do Vodního světa: dospělí/ den 600 Kč, děti (do 100 cm výšky) zdarma, děti: XX Kč.

Celodenní rodinné vstupné: v pracovních dnech 1550 Kč, o víkendech a svátcích 2000 Kč

Parkování
V areálu je k dispozici parkoviště zdarma. Na místo se dostanete po dálnici D1 směrem na Brno – Exit D6 a odbočíte do komerční zóny Průhonice – Česlice u Prahy. Můžete jet i MHD nebo zdarma z Opatova speciálně vypravovaným aquabusem.

Občerstvení
V celém areálu jsou vám k dispozici dvě restaurace s českou i mezinárodní kuchyní a příznivými cenami. Velmi výhodné je například ranní a polední menu okolo 70 Kč. Dále je zde několik nápojových a zmrzlinových barů. Ve venkovním bazénu se dokonce můžete usadit na speciální stoličky přímo ve vodě.

Tip pro děti
Jaké nadšení asi v dětských očích vzbudí opravdický pirátský koráb nebo koupání vedle obřího akvária s živými tropickými rybkami a žraloky?

Zajímavosti pro dospělé
Dospělí návštěvníci se dokonale uvolní v Saunovém světě. Kromě různých druhů saunování mohou na vlastní kůži okusit třeba tropický déšť, studenou mlhu nebo ledovou studnu. Procedury z lázeňského programu už jen završí pocit blaha. Nebo se potřebujete dostat do lepší kondice? Pak využijte nabídku zdejšího fitness.

Autor: Lenka Němečková, Helena Lacinová