Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Léto na koupalištích - 1. díl

4. srpna 2008 | 13:16

Vydali jsme se na naše oblíbené plovárny a zjišťovali jsme, jaké služby poskytují, kolik stojí vstupné a další užitečné informace.

Představu letní pohody si mnozí z nás spojují s lenošením na koupališti. Vypravili jsme se proto na některá místa, abychom pro vás zjistili, jaký poskytují návštěvníkům servis.

Dnes vám přinášíme první dvě.

Koupaliště u Sletiště, Kladno

Není to tak dlouho, co v Kladně vznikl aquapark. V létě je v uzavřeném objektu horko, a tak se milovníci vody stěhují na venkovní koupaliště u Sletiště hned vedle. Tam lenoší na sluníčku na trávě u velkých bazénů. Je zde příjemně, lidé, kteří na koupališti pracují, jsou velice milí.

Otevírací doba přes prázdniny: 9 – 20 hod.
Vstupné: dospělí 65 Kč/den, děti od 3 do 15 let: 35 Kč

Parkování

Auto můžete nechat nedaleko na parkovišti vyhrazeném pro celý kladenský sportovní areál nebo v přilehlých ulicích.

Občerstvení

V areálu koupaliště obvykle nenabízejí hotové jídlo, ale chuťovky, jako jsou např. hranolky (30 Kč), bramborák (30 Kč) nebo smažený hermelín (45 Kč) či šopský salát (50 Kč), si spolu s dalšími dobrotami, třeba sušenkami, můžete dopřát v restauraci na koupališti. Jsou tu i menší stánky s občerstvením. Kofola tu stojí 18 Kč.

Nejen dětem

Určitě vyzkoušejte 122 metrů dlouhý tobogán. Kdo má rád minigolf nebo plážový volejbal, bude zde spokojen.

Dětem je k dispozici brouzdaliště, dětský bazén s vlastní úpravnou vody a malými vodními atrakcemi a novým sociálním zařízením pro děti. Maximální kapacita areálu koupaliště je zhruba 3500 osob.

Extra

- Koupaliště má bezbariérový vstup.

- Uschovají vám zde kola za 10 Kč/kus.

- Hřiště pro plážový volejbal stojí 100 Kč/hod.

Sečská přehrada

Hodí se i pro rodinnou dovolenou
Nejmalebnějším tuzemským místem ke koupání je pro mě Sečská přehrada na řece Chrudimce ve východních Čechách. Omývá břehy okolních Železných hor. Dominantou přehrady je zřícenina hradu Oheb. Kolem nádrže jsou rekreační objekty různé kapacity, ale naštěstí v únosné míře, takže si příroda ponechává hlavní slovo. Proto byla tato oblast vyhlášena Chráněnou krajinou oblastí Železné hory.

Podél přehrady najdete skvělá místa ke koupání. Můžete si vybrat některou z menších pláží nebo malá uzavřená zákoutí, která skýtají relativní soukromí.

Koupání

Můžete tu příjemně strávit celou rodinnou dovolenou. Děti si užijí radovánek na mělčině.

Občerstvení

V bezprostřední blízkosti vodní nádrže najdete několik míst k občerstvení. V letním restaurantu Dasi mají v nabídce denní menu za příjemných 65 Kč.

Hurá na lodičky!

Půjčovnu lodí najdete blízko hráze. Je otevřená od 9 do 18 hodin. Za pramici nebo za kanoe zaplatíte 70 Kč za každou započatou hodinu.

Autor: Ladislava Protivanská, Olga Poucheová
Související články