Sobota 28. září 2024
Oblačno, déšť 17°C

Otestovali jsme vivo V40 Lite: atraktivní novinka střední třídy s nabitou výbavou

20. června 2024 | 09:19

Společnost vivo představila před pár dny horkou letní novinku, telefon vivo V40 Lite, kterou jsem měla možnost v redakci opět otestovat. Jak telefon hodnotíme a jaké funkce stojí za zmínku? Dozvíte se v článku.

Co mě při testování zaujalo:

Stylový vzhled

Na první pohled je telefon velmi stylový a stydět se za něj rozhodně nebudete, ba naopak. Mě se dostal do ruky vivo V40 Lite v barvě Dreamy White a musím uznat, že mě opravdu nadchl. Perleťový vzhled působí velmi luxusně a je jednoduše nádherný.

vivo V40 Lite
Autor: vivo

Vylepšený fotoaparát

Co mě samozřejmě ihned zaujalo, je hlavní 50MP fotoaparát s vylepšeným snímačem Sony. Má světelný kroužek tzv. Aura Light Ring s inteligentním nastavením teploty, to zajišťuje, že se vivo V40 Lite se dokáže přizpůsobit jakémukoli prostředí. Ať už fotografujete ve zhoršených světelných podmínkách, při romantické večeři při svíčkách, nebo pořizujete vzpomínku na západ slunce u moře. Vivo V40 Lite plynule upraví teplotu barev a nechá na fotografii vyniknout atmosféru okamžiku.

vivo V40 Lite
Autor: Redakce

Vychytávky pro selfie

Pro milovníky selfíček nechybí ani různé režimy focení, včetně filtrů pro hladší nebo jasnější pleť, větší oči či plnější rty. Zaujal mě také filtr make-up, který vám na fotku zajistí dokonalý make-up, když se nestihnete nalíčit. Pro rychlé postování na instagram si také můžete vybrat režimy přesně pro aktivitu, kterou právě děláte, ať už je to jídlo, cestování nebo sport. 

vivo V40 Lite
Autor: vivo

Velký AMOLED displej

Líbí se mi také tenký a zakřivený design. Telefon se dobře drží a ovládá i v menší ruce a velký barevný AMOLED displej vám nabídne maximum zážitků, doslova vás vtáhne do děje, ať už si prohlížíte fotky nebo videa, hrajete hry nebo kontrolujete sociální sítě.

Zvýšená odolnost

Už se nemusíte bát sahat na telefon mokrýma rukama, vivo V40 Lite má vylepšený systém funkce dotyku mokrýma rukama a nevadí mu nijak ani stříkající voda. Samozřejmostí je voděodolnost IP64 a také ochrana před prachem.

Delší výdrž baterie

Zvlášť na dovolené ocenítě, že vivo V40 Lite má dvakrát delší výdrž baterie než je standardem a podporuje technologii rychlého nabíjení FlashCharge. V praxi to znamená, že zvládne až 15 hodin brouzdání Instagramu, což je neskutečné.

O ještě vivo V40 Lite nabízí svým majitelům?

  • Osmijádrový procesor
  • Bezpečné odemykání otiskem prstu přímo v displeji
  • Baterie 5500 mAh s výdrží 4 roky
  • Android 14 + Funtouch OS 14
  • Rozměry: 164,36 x 74,75 x 7,75 mm; 188 gramů

Jak telefon hodnotím?

Chytrý telefon vivo V40 Lite patří mezi moje favority, jednoznačně je mimořádně lákavý. Přináší styl, funkce a výkon na úrovni. A pokud váháte před létem, zda si pořídit nový telefon, vivo V40 Lite rozhodně stojí za to, je totiž skutečně všestranným parťákem pro každodenní život.

vivo V40 Lite
Autor: vivo

Vivo V40 Lite je v České republice dostupné od 14. června za doporučenou maloobchodní cenu 8 999 korun. Kromě barvy Dreamy white je k dispozici také v barvě Classy Brown.

vivo V40 Lite
Autor: vivo

Autor: Lenka Knápková