Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Naplánujte si dokonalý víkend plný zábavy s vaší nejlepší kamarádkou

6. června 2023 | 06:00

Víkendy jsou ideálním časem na odpočinek, relaxaci a samozřejmě na vytváření nezapomenutelných vzpomínek s našimi nejbližšími. A co by mohlo být lepšího, než strávit volný čas se svou nejlepší kamarádkou? Pokud hledáte inspiraci, jak si užít víkend společně, máme pro vás 5 tipů, co podniknout.

Víkend strávený s vaší kamarádkou může být skvělým způsobem, jak posílit společné přátelství a zároveň si odpočinout od každodenních starostí. Takže se nechte inspirovat a naplánujte si společný víkend plný zábavy, dobrodružství a relaxace a užijte si nezapomenutelný čas se svou nejlepší kamarádkou.

Voňavý výlet do přírody

Zkuste strávit víkend tvořením a rozvíjením kreativity. Najděte si společný workshop nebo kurz, který vás obě zajímá. Může to být třeba kurz vaření, keramiky, tance nebo fotografie. Nebo si udělejte výlet a vyzkoušejte při té příležitosti tradiční řemesla a poznejte atmosféru středověké vesnice. To vše najdete v centru řemesel a zahradách Botanicus v Ostré. V průběhu celé sezony si tady můžete vyzkoušet výrobu mýdla, ručního papíru, svíčky, provazu, můžete odrátovat kamínek nebo si vyrobit misku z keramiky. Až vás ruční práce unaví, zajděte se pokochat do bylinných zahrad nebo navštivte Arboretum Dagmar a Václava Havlových s jedinečnou botanickou sbírkou dřevin.

Kochejte se v bylinných zahradách.
Autor: Archiv

Wellness odpočinek

Co kdybyste si společně dopřály víkend plný relaxace a péče o sebe? Navštivte lázně nebo wellness centrum a nechte se hýčkat vodními procedurami, masážemi a saunováním. Zkuste třeba resort Svatá Kateřina, který je 130 km z Prahy i Brna. Kromě klasických wellness pobytů si tady můžete objednat jógový nebo ajurvédský pobyt. A pokud chcete předejít jarní únavě, tak vyzkoušejte program Panchakarma, který je kombinací speciální očistné stravy, léčivých olejů a bylinných terapií pod vedením ájurvédských specialistů z Indie. Uvolněné tělo a klidná mysl vám dodají novou energii a zaručeně si užijete spoustu zábavy.

Wellness odpočinek vám dodá energii.
Autor: Archiv firmy

Gastro dobrodružství

Láska prochází žaludkem a platí to i pro tu v přátelství. Pokud patříte mezi zdatné kuchařky, prozkoumejte nové chutě a experimentujte s vařením. Společně si najděte nové recepty, které vás obě zaujmou. Strávíte tak večer přípravou chutného jídla a vyzkoušíte nové suroviny. Pokud jste fanoušky restaurací, můžete si vychutnat degustaci různých pokrmů. Výběr je na vás - můžete se rozhodnout pro tradiční českou kuchyni, exotická jídla nebo si dopřát luxusní večeři. Nejenže si pochutnáte na výborném jídle, ale také budete mít možnost sdílet nové chuťové zážitky a nebudete muset uklízet kuchyni.

Zkuste novou restauraci.
Autor: Archiv

Víkendový výlet do města

Vyberte si město, které jste ještě obě neměly šanci navštívit a vydejte se společně do jeho ulic. Navštivte muzea, galerie, historické památky a procházejte se po malebných uličkách. Obě si vytvořte seznam míst, která byste chtěly vidět, a naplánujte si trasu. Po celodenním objevování si dopřejte večer v příjemné restauraci a pusťte se do plánování dalšího dobrodružství.

Objevujte nová města.
Autor: Archiv

Přátelské kino večery

Máte celý víkend byt či dům samy pro sebe a nechce se vám nikam cestovat? Dejte si filmový maraton. Občas je to ta nejlepší volba - pohodlně se usaďte na gauč, připravte si oblíbené pohoštění a promítejte si filmy. Můžete si vybrat z novinek na streamovacích platformách jako je Netflix, Disney+, HBO Max nebo na českém Voyo. Nebo si pusťte vaše oblíbené klasiky a bavte se filmovými hláškami, které obě určitě znáte nazpaměť.

Dejte si filmový maraton.
Autor: Archiv

Autor: Aneta Mrazilová