Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Cukrář Josef Maršálek navštívil Amazon a zaměstnancům přivezl kuchařky a sladké dobroty

2. prosince 2022 | 00:00
Prezentace klienta |

Pozvání do distribučního centra společnosti Amazon přijal vyhlášený cukrář Josef Maršálek. Zaměstnanci si mohli nechat podepsat jeho kuchařky během autogramiády a v místní kantýně se rozdalo 3000 bublanin podle jeho receptu.Sto výtisků jeho kuchařky putovalo k výhercům, kteří se zúčastnili interní soutěže v pečení a tři vybraní zaměstnanci navíc získali možnost si s Josefem osobně popovídat nejen o pečení, ale i o své práci a životní dráze.

Potkat se v práci s vyhlášeným televizním cukrářem? Zaměstnancům distribučního centra společnosti Amazon v Dobrovízi u Prahy se to podařilo. Skalní fanoušci, nadšenci do pečení a vůbec všichni milovníci sladkého měli možnost osobně potkat Josefa Maršálka známého z televizního pořadu o pečení, získat autogram a ochutnat jeho vyhlášenou bublaninu. Někteří se s Josefem Maršálkem také fotili na památku.

Podívejte se na video z autogramiády:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Jan Potměšil, Tomáš Sovinský, Filip Kopecký, Adam Blaha

 

Na návštěvu Josefa Maršálka se zaměstnanci připravovali dlouho dopředu. Mnoho z nich se zapojilo do vědomostního kvízu nebo interní soutěže v pečení, ve které vznikaly lahodné muffiny, zdobené perníky, a dokonce i nádherné dorty s tematikou Amazonu. Odměnou byly vítězům kuchařky Josefa Maršálka, samozřejmě s vlastnoručním podpisem a věnováním. „Zájem o kuchařské knihy pana Maršálka byl obrovský. Naši zaměstnanci šli do soutěže s obrovským nadšením a připravili skutečně krásné výtvory,“ říká Noah Zyla, PR manažer společnosti. „Pro všechny zaměstnance jsme navíc nechali upéct bublaninu podle Maršálkova slavného receptu, kterou jsme podávali v naší kantýně k obědu. Celkem jsme jí rozdali 3 000 kousků,“ dodal.

Setkání s mistrem

Speciální zážitek si z akce odnesli tři zaměstnanci, kteří jsou vůbec nejvášnivějšími fanoušky pečení v celém Amazonu. S cukrářem strávili společnou hodinku, během které si s ním popovídali nejen o moučnících, ale i o své práci. Josef jim navíc vlastnoručně napekl cukroví a sladkou vánočku. Na závěr povídání si ještě pro každého připravil překvapení v podobě jeho nejnovější luxusní kuchařky Kynuté.

Jako první si s Josefem popovídala Anna, která pracuje na oddělení balení zásilek, kde také pomáhá jako instruktorka nově přijatým zaměstnancům. Před nástupem do Amazonu pracovala jako speciální pedagožka, ale podle svých slov v životě potřebovala radikální změnu. „Jsem nadšená z toho, že chodím domů s čistou hlavou. Polepšila jsem si také finančně a mám dostatek času na to, abych se věnovala svému hospodářství. Ve volném čase s maminkou ráda peču, naší specialitou jsou perníčky, ale rády upečeme také likérové špičky nebo koláče,“ řekla Anna.

Na šálek s kolegy z branže

Zajímavou minulost mají i další dva vybraní zaměstnanci, oba totiž začínali v kuchyni. Kristýna se v Amazonu stará o finální kontrolu objednávek mířících z distribučního centra k zákazníkům. Původně se však vyučila cukrářkou a živila se výrobou zákusků a dortů v cukrárně, je tedy prakticky Josefovou kolegyní. „Když se však na počátku pandemie začaly podniky zavírat, našla jsem alternativu v Amazonu. Cukrařině se však stále věnuji ve volném čase a často své výtvory nosím kolegům,“ uvedla Kristýna. V Amazonu pracuje tři roky a nejvíce ji baví různorodost práce, a také možnost flexibilně si přehodit směny podle svých potřeb.

Trojici vybraných zaměstnanců uzavřel Prokop, který v Amazonu pracuje na oddělení kvality. Původně je však vyučený kuchař a v různých restauracích pracoval 11 let. Od této práce ho však odradilo množství času, které jí musel věnovat, a tak hledal práci, kde by měl jasně danou pracovní dobu a dostatek volna. Na současné práci mu nejvíce vyhovuje čtyřdenní pracovní týden a tři dny volna, které může trávit se svými dětmi. Pan Maršálek je můj cukrářský vzor. Sám peču moc rád, například dorty nebo klasické kynuté pečivo. Beru to jako relax a užívám si zejména zdobení dortů,“ uzavřel Prokop.

Video se připravuje ...
Setkání zaměstnanců s Josefem Maršálkem • VIDEO: Jan Potměšil, Tomáš Sovinský, Filip Kopecký, Adam Blaha