Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tuto bezdrátovou žehličku si zamilujete. Čím nás Dyson Corrale zaujala?

13. prosince 2020 | 21:02

Máte rovné vlasy a toužíte po změně nebo naopak chcete konečně zkrotit své neposedné prameny do hladkého účesu? V tom případě by vaší pozornosti neměla ujít bezdrátová žehlička Dyson Corrale, kterou jsme v redakci otestovaly.

Produkty Dyson mají výbornou pověst, proto jsem i od této žehličky měla velká očekávání a musím uznat, že je Corrale naplnila do posledního detailu. Už samotné rozbalování byl zážitek sám o sobě. Luxusní sametové ochranné pouzdro a stylový stojánek k žehličce vás nenechá na pochybách, že tento exkluzivní kousek bude stát za to.

Nabíjení je díky již zmíněnému stojanu komfortní a další výhodou je dlouhý kabel s magnetickým konektorem. Ten můžete připojit samostatně k žehličce nebo do stojánku, který zároveň funguje jako dokovací stanice. Skvělé je, že během stylingu už žádný kabel nepotřebujete, takže je manipulace s žehličkou jednodušší a praktičtější. Tuto vychytávku oceníte zejména tehdy, když si s žehličkou budete chtít vytvořit přirozené vlny nebo když ji chcete použít na cestách a nechce se vám „tahat“ s sebou kabel. Mimochodem – žehlička má také pojistku na cestování letadlem, díky které můžete vyndat baterii a žehličku si přibalit do příručního zavazadla.

Žehlička Dyson má krásný design a praktický stojánek, který slouží také jako dokovací stanice.
Autor: Blesk pro ženy.cz/Markéta Novák Matějková

Perfektní styling během pár minut

Dyson Corrale má bezpečnostní zámek umožňující uzavřít ramena žehličky. Ve středu žehličky najdete Oled displey, na kterém si můžete pomocí tlačítek nastavit tři druhy teploty. Na výběr máte z přednastavených teplot 165 °C, 185 °C a 210 °C. Výrobce uvádí, že čím vyšší teplota, tím snadněji docílíte požadovaného stylingu. Za sebe to mohu potvrdit, že mi nejvíce vyhovuje nejvyšší stupeň. Zprvu jsem totiž začínala na „zlaté střední cestě“, protože jsem měla obavy, abych to moc nepřepálila. To se ale ukázalo jako úplně zbytečné. Vlasy jsou po vyžehlení lesklé, hladké, netřepí se a nepůsobí zplihle, což se u většiny žehliček bohužel stává. Je až neuvěřitelné, že stačí pár přežehlení a máte dokonale hladký účes, který nepotřebuje žádnou další úpravu ani použití přípravků, aby vlasy působily upraveně a lesklé.

Mít vlasy přirozeně zvlněné bez složité úpravy je snem nejedné ženy s delšími vlasy. V takovém případě vás žehlička také uspokojí. Zaoblené hrany žehličky vlasy nelámou, naopak se prameny okolo nich krásně obtočí. Jak jsem již zmínila v úvodu, manipulace s žehličkou je perfektní. Díky tomu i úplný laik zvládne během pár minut vlasy přirozeně zvlnit. To s běžnou žehličkou je docela problém a popravdě se mi to zatím s jiným typem žehličky nikdy pořádně nepovedlo. Každopádně doporučuji žehlit i vlnit vlasy po tenčích pramenech. Silnější prameny máte sice rychleji vyžehlené, ale musíte si je déle přejíždět žehličkou a zbytečně by tím horní vlasy mohly trpět.

Bezdrátová žehlička Dyson Corrale vlasy nejen vyžehlí, ale také navlní.
Autor: Dyson

Tajemství je v destičkách

Jak jsem se dozvěděla, za úspěchem žehličky Dyson stojí technologie pružných žehlících destiček ze slitiny mědi a manganu, které se přizpůsobí tvaru pramene vlasů a bez poškození je udrží pohromadě. Pokud výrobce slibuje, že budete mít naprostou kontrolu nad svým účesem bez poletujících vlasů a obtěžujícího kroucení, můžete mu věřit. Takto upravené vlasy si totiž doma vytvoříte opravdu snadno, i když nejste dvakrát zručné.

Žehličce Dyson Corrale je těžké něco vytknout. Můžeme jen upozornit na vyšší cenu, která se pohybuje okolo 13 tisíc korun. Pokud ovšem hledáte produkt bez kompromisů a žehlíte si vlasy denně, tak se vám tato investice rozhodně vyplatí. A ještě je pořád šance si o ni napsat Ježíškovi.

Žehličku na vlasy dostanete v luxusním balení.
Autor: Blesk pro ženy.cz/Markéta Novák Matějková

Hlavní výhody žehličky

Bezdrátový provoz – po nabití vydrží žehlička v provozu až půl hodiny. Já jsem na jedno nabití vyžehlila vlasy celkem čtyřikrát. Samotné nabíjení trvá okolo hodiny.

Neničí vlasy – vlasy jsou po vyžehlení krásně lesklé, hladké, působí zdravě.

Umí i vlny – přestože se jedná o žehličku, dokážete s ní vykouzlit během pár minut i ležérní vzhled se zvlněnými konečky.

Má skvělý design – žehlička má krásný design, dobře se drží a její součástí je stojánek, který může sloužit na odkládání během stylingu nebo na nabíjení.

Technické informace

Dyson Corrale Displej: OLED
Příkon: 200 W
Bezkabelový provoz: ano
Bezpečnostní vypínání: ano
Rozměry: 4,5 x 4,5 x 29,2 cm Hmotnost: 0,56 kg
www.dyson.cz

 

Autor: Markéta Novák Matějková