Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

VIDEO: Hvězdy pokřtily biografii Lady Dermacol. Její příběh vypráví mnohem více než jen o make-upu

Video se připravuje ...
Reportáž ze křtu knihy Lady Dermacol
VIDEO: Dermacol
30. listopadu 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

Začátkem listopadu vyšla biografie Olgy Knoblochové, dámy, kterou zná snad každý, komu je blízké prostředí české vizážistiky. Pokud vám její jméno nic neříká, určitě jste slyšeli o kosmetické značce Dermacol. A právě Lady Dermacol se přezdívá paní Olze. Stála totiž u vzniku této revoluční kosmetiky. Její životní příběh ale vypráví mnohem víc. 

Paní Olgu nikdy nikdo neviděl jinak než nalíčenou. Svou životní filozofii převzala již po své mamince, která krásně neupravená ani nevstala z postele. Podle ní tak vyjadřovala úctu sobě i svému okolí. Estetika a krása se staly jejím osudem - celý život se snaží ženám ukázat, jak si zvýšit sebevědomí a cítit se dobře při každém pohledu do zrcadla.

Jako vizážistka uměla s lidskou tváří téměř zázraky. Už když začínala v Ústavu kosmetiky, trápilo ji, že nemohla pomoci lidem se skvrnami v obličeji či dalšími kožními problémy. Spojila proto síly s filmovým studiem Barrandov a společně vyvinuli dnes již obecně známý cover make-up. A právě tento make-up byl prvním produktem legendární české kosmetiky Dermacol. K lepšímu tak změnila životy bezpočtu lidí – každý od ní odcházel se sebevědomím v oblacích. A to dávalo křídla i ji – dokáže se totiž za každé situace povznést nad problémy, které ostatní tlačí k zemi.

Paní Olga však ví, že ke kráse nestačí pouze dokonalý make-up a péče o zevnějšek. Důležitý je pro ni psychické i fyzické zdraví ženy, aktivní přístup k životu, optimismus…a v neposlední řadě úsměv. A ten lady Dermacol opravdu nechybí. Mezi některé její životní zásady patří: říkat pravdu, i když se někdy špatně poslouchá. Nelitovat se, ať se stane cokoliv, zvednout hlavu a jdi dál. Být stále aktivní, ale zbytečně nespěchat. Odpouštět křivdy spáchané na své osobě, ale nezapomínat. Vážit si každého dne. Starat se perfektně o své děti, ale zároveň jim dopřej dostatek samostatnosti.

Biografii Lady Dermacol sepsala její dcera Isabella Hančlová, a kromě života paní Olgy obsahuje také průvodce ženám na cestě za krásou, a to ať už té vnější tak i té vnitřní. Ty dvě k sobě totiž neodmyslitelně patří. Obsahuje praktické tipy pro dívky od narození, přes dospívání, dospělost až do zralého věku. Radí třeba o tom, jak neztratit sama sebe, jak je důležité si najít pro sebe čas a jak si dělat radost. A na své si v knize přijdou i muži.

Knihu pokřtila filmová i divadelní herečka Zdeňka Žádníková, úspěšná beauty blogerka Petra Lovelyhair a ředitelka strategie značky Dermacol Věra Komárová. Na knize spolupracovala spisovatelka a publicistka Marie Formáčková, která je autorkou či spoluautorkou desítek knih.