Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nevíte, co s nevhodným dárkem? Pošlete ho dál!

Přemýšlíte, jak naložit s dárkem, který se vám nelíbí? Prodejte ho na internetu.
26. prosince 2013 | 10:30

Asi každý z nás někdy zažil situaci, kdy pod stromečkem našel dárek, který se mu ne úplně hodil či líbil. Ať už je to kniha, kterou dávno ve své sbírce máte či kus oblečení, který nesedí vašemu stylu, není všem dnům konec. Pomoci může internet. Stačí vědět, jak na to.

Internet je ideálním místem, kde můžete nepovedené dárky zkusit nabídnout jiným lidem, kterým by mohly udělat radost. Takovým elektronickým tržištěm může být například Sbazar.cz, Aukro.cz, mimibazar.cz a mnoho dalších.

„Stačí se přihlásit pomocí e-mailové adresy, vyplnit krátký formulář a během několika málo minut už váš inzerát mohou vidět tisíce uživatelů internetu,“ popisuje Pavel Kolář, produktový manažer serveru Sbazar.cz. Kvůli velkému množství nabídek je však dobré dodržovat několik jednoduchých pravidel.

1) Stručně a jasně

...
Autor: Shutterstock.com

Je důležité, abyste prodávaný produkt pokusili co nejlépe popsat. Dejte si však pozor, aby se z jednoduché charakteristiky například knihy nestala její recenze.

2) Buďte konkrétní

...
Autor: profimedia.cz
Prodáváte oblečení? Pak nezapomeňte kromě velikosti připsat také konkrétní míry. Sami dobře víte, že není vždy "Mko" jako "Mko".

3) Obrázek dělá divy

Na fotografiích, které vkládáte k inzerátu, si dejte záležet. Pokud nabízíte třeba sukni a vyfotografujete ji zmuchlanou a navíc v pološeru, tak si případná zájemkyně raději vyberu tu, která na obrázku vypadá lépe.

4) Buďte k zastižení

...
Autor: shutterstock.com

Je důležité, abyste ke své nabídce dali kontaktní údaje, kde budete skutečně k zastižení. Zájemci, kterým dlouho neodpovíte, časem ztratí trpělivost.

5) Nenalítněte podvodníkům

...
Autor: profimedia.cz - ilustrace
Ať už prodáváte, nebo kupujete, vždy se podívejte na hodnocení svého obchodního partnera, které většina internetových tržišť nabízí. Pokud o váš předmět projeví zájem někdo, kdo často nakupuje, zboží si pak nevyzvedne a vy přijdete o spoustu peněz za poštovné, žádejte platbu předem na účet, nebo si počkejte na někoho spolehlivějšího.

Autor: brig