Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Muži, zbystřete! Většina žen chce k Vánocům raději peníze!

Muži nás neposlouchají, proto netuší, co si přejeme pod stromeček.
13. prosince 2013 | 15:00

Nedávný průkum, který realizovala agentura Stem/Mark mluví jasně. Ženy raději než dostat dárek, který se jim nelíbí, uvítají pod stromečkem peníze. Máte to také tak? Nebo by vás takový "dárek" spíše urazil?

Zase ti muži...

"Ženy samozřejmě touží po překvapení, po dárku, o kterém tajně sní," vysvětluje psycholožka Radka Lehká. Jenže je to stále dokola omílaný rozdíl mezi pohlavími. Zatímco ženy si všimnou, o čem partner mluví, co by mi udělalo radost, muži sice podobnou konverzaci vnímají, ale nezapamatují si jí. Ke své vlastní škodě, nutno dodat.

Raději peníze

Proto pak na Vánoce nakupují svým ženám věci, po kterých jejich partnerka nejenže netouží, ale navíc se jí moc (a někdy i vůbec) nelíbí. Ale pozor. Pokud žena přistoupí na to, že chce pod stromeček peníze, musí je nalézt opravdu pod stromečkem. Ženy totiž na rozdíl od mužů touží po tom, aby všechny dárky, včetně toho finančního, byly pod vánočním stromečkem. 

...
Autor: Shutterstock

Muži šetří

Zajímavé je, že právě ženy, které zpravidla řeší vánoční výzdobu více než jejich mužské protějšky, si také potrpí na živý stromeček. Letos ho chce každá druhá, ale jen každý třetí muž. A také jsou za něj ochotné utratit více než muži. Dvě třetiny uvádějí výdaje mezi 400 až 1200 korunami, zatímco polovina mužů by za něj nedala více než 400 korun. Vyšší cena za stromek souvisí s tím, že ženy dávají přednost jedlím, které bývají nejdražší. Muži preferují levnější smrčky.

Autor: ali