Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Peter (24) je nejkrásnějším mužem světa!

23. listopadu 2010 | 12:21

Na Taiwan odletěl s cílem zvítězit. A to se mu i podařilo! Nejkrásnějším a nejfotogeničtější mužem světa se poprvé v historii stal Slovák Peter Menky (24). Loni se v této soutěži na druhém místě umístil Čech Josef Karas. Takže dámy, nehledejte idoly v zahraničí, naši chlapi jsou stejně nejhezčí. 

Když před rokem nahradil Martina Šmahela v pozici slovenského Muže roku, nikdo nevěděl, kam to dotáhne. V neděli se mu však definitivně podařilo porazit čtyři a padesát soupeřů z celého světa, především z Gibraltaru, Brazílie, Ameriky a Taiwanu. Velkolepá show trvala dlouhé čtyři a půl hodiny.

Všechny trumfy

Mužská soutěž krásy Manhunt International je obdobou ženské Miss Universe. V boji se zde setkávají vítězové z jednotlivých zemí. I letos se zúčastnili nejkrásnější muži z Malty, Španělska, Nepálu, České republiky, Kostariky a mnoha dalších států. Slovensko zde díky Peterovi Menkymu mělo poprvé nejen svého zástupce, ale i vítěze. Kromě titulu Nejkrásnější muž světa získal navíc i titul Mr. Photogenic.

677138:gallery:true:true

"Ještě si tu slávu ani pořádně neužil. Byl nesmírně unavený z příprav. Chlapci každý den trénovali až do rána a přes den se setkávali s nejvyššími představiteli v zemi," prozradila Petrova přítelkyně Monika Dylowicz, která byla z jeho vítězství v šoku. "Pláču, pláču a stále pláču, lásko moje," napsala na Facebook poté, co se dozvěděla výsledky soutěže.


Modeling je jeho snem

Rodákovi z Nitry modeling doslova učaroval. I proto se rozhodl na vlastní náklady odletět do tchajwanské Taipei, kde dva týdny absolvoval spolu s dalšími muži různá vylučovací kola, aby nakonec zabojoval o titul Model roku. A podařilo se mu probojovat až do finále. Tam se představil vystoupením v detvianském kroji, ale také v obleku od nitranského módního návrháře Andreje Baraníka . A dokonce se mu na Taiwanu podařilo shodit i několik kil.

"Jediné, co kluky štvalo, byla strava. Pořád byli na rýži, na což kluci se svými postavami nejsou zvyklí," řekla Monika, která žije s Peterem v Praze. Peter si prý nemůže vynachválit místní kulturu a lidi, kteří si soutěžící všude natáčeli a fotili. "Místní k nim byli nesmírně přívětiví a zdvořilí. Myslím, že si Peter přišel na své, protože oba milujeme historii a památky," dodala blondýnka, která se také věnuje modelingu.

652555:gallery:true:true

Na své tělo dbá

Soutěživost se v bývalém atletovi, který se sportem skončil kvůli zranění, nezapře. "Jsem soutěživý typ, a když mě něco zaujme, vezmu to jako výzvu. Ale zároveň chci být i lepší než jiní, což mi zřejmě zůstalo ze sportu. Druhým důvodem bylo, že jsem se chtěl trochu zviditelnit, protože mě v modelingu téměř nikdo nezná, "řekl Menky před rokem, kdy získal titul slovenského Muže roku.

Peter se sportu věnuj
i nadále, konkrétně fitness, což je znát i na jeho postavě. Je 190 centimetrů vysoký a váží 88 kilogramů. Už před odjezdem na Taiwan se snažil udržovat ve formě. Měl upravenou stravu, nejedl žádné tuky a musel si odpírat mnoho jídel, které má rád. "Tělo si připravuji ve fitku, chodím do něj šestkrát týdně, chci mít vymakané tělo," řekl těsně před odjezdem. A zdá se, že potřebná dávka sebezapření, mu přinesla i první ovoce. Kam to nejkrásnějšího modela roku, který studuje obor Business Management na Masarykově univerzitě v Brně, nyní závěje, je sporné. Původně se po soutěži plánoval na čas přesunout do Asie. Nabídku už dostal i z Elite Model Look z Vietnamu. Přesto je jeho snem New York, kde podle něj končí ti nejúspěšnější.


Bude jednou tváří Armaniho?

"Modeling je pro mě velká výzva. V tom mužském přitom funguje menší konkurence než v ženském. Nemám svůj modelingový vzor, ale za jednoho z nejlepších modelů považuji Noaha Millse, který vypadá jako skutečný chlap a ne jako 16-letý chlapec," naznačuje mladý Nitran, který ovládá němčinu, angličtinu a učí se španělsky. Kromě nádherného těla dozajista zaujal především skvělou znalostí angličtiny, dříve totiž působil v USA, svým charisma a sebevědomým vystupováním.

"Z člověka musí něco vyzařovat a určitě by se měl umět prodat na molu," netajil své trumfy před odjezdem na Taiwan model, který zná své hranice. "Maximálně bych se dal přemluvit k předvádění plavek a tím to končí," řekl Peter Menky, který by rád podepsal smlouvu s prestižní modelingovou agenturou a stal se tváří jedné z nejluxusnějších módních značek, jako je Armani, Prada či Cavalli.

Zdroj: ČAS.SK


Autor: Čas.sk, lenak