Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Velký partnerský test: Na kolik si vás cení?

Láska a peníze se často neslučují.
13. července 2010 | 14:42

Ač se říká co chce, peníze ve vztahu vždy hrají poměrně velkou roli. Pokud je protějšek nemá, nemůže lásku dostatečně hýčkat. Často také vbývá důvod ke při, když jeden z partnerů vydělává on poznání víc, než druhý. Jaké je to u vás? Přeje vám partner, když si uděláte radost maličkostí? Otestujte!

Přinášíme druhou část testu, který by měl vnést světlo pochybám. Je ale nutné pamatovat, že v partnerství vždy trochu nejistoty svědčí a bez ní by city nebyly tak intenzivní.

Systém hodnocení

Za odpověď „ano“ se připisují 2 body, za odpověď „spíše ano“ 1 bod a za „ne“ 0 bodů. Pod otázky si zaznamenejte odpovědi. Po každé části testu dostanete výsledek, který se ve finále sečte s výsledky všech vyjmenovaných kategorií. Ke každému dílu je i možný tip na vyhodnocenou situaci. Na konec seriálu se všechny výsledky dohromady sečtou a dají konečný verdikt testu. Proto jej ode dneška každý den sledujte!

Barevný kód

Kvalitu vztahu ilustruje i barevná škála hodnocení. Modrá barva signalizuje deficit, oranžová dobrý základ, červená těžkou pohodu. Ovšem pozor – barvy se v jednotlivých dílech testu mohou měnit. Těžká pohoda v první sekci zájmy ještě nezaručuje rudou na poli spolehlivosti či sexu…

0–6 kritické (modrá barva)
7–14 solidní (oranžová barva)

15–20 úžasné (červená barva)

1. Dává vám rád dárky?
ANO SPÍŠE ANO NE
2. Je rád, když si koupíte nové šaty?
ANO SPÍŠE ANO NE
3. Je pro něho důležité, abyste byla finančně zabezpečená?
ANO SPÍŠE ANO NE
4. Jsou vaše peníze v domácnosti rozdělené?
ANO SPÍŠE ANO NE
5. Rozebírá s vámi každé větší výdaje?
ANO SPÍŠE ANO NE
6.Vidíte do jeho financí?
ANO SPÍŠE ANO NE
7. Je pro něho důležitý váš názor na šetření a investování?
ANO SPÍŠE ANO NE
8. Je pohostinný k přátelům?
ANO SPÍŠE ANO NE
9. Nechává vám volnou ruku při nákupech?
ANO SPÍŠE ANO NE
10. Říká vám často, že si máte víc dopřávat?
ANO SPÍŠE ANO NE

Počet bodů: ……

Do 6 bodů

Úzkoprsý a lakomý
Váš partner má tendenci obracet každý haléř i třikrát. Je lakomý, dárků se od něho moc nedočkáte. Pozor, dostatečně si vás neváží!
TIP: Požadujte to, co vám patří. Dejte najevo, že i velkorysost je důkazem lásky. Bojkotujte jeho přehnanou šetřicí mánii.

7 – 13 bodů

Dobře hospodařící
Ve finančních věcech je váš partner uvědomělý, ale velkorysý. Plánuje všechny výdaje, ale nechává vám přitom finanční volnost. Kromě toho vám maličkostmi dokazuje, že si vás cení.
TIP: Také ho překvapujte malými dárky. Akceptujte bez mrknutí oka, pokud vaše rodinné peníze spravuje s účetní přesností.

14 a více bodů

Velkorysý a štědrý
Pro vašeho partnera je důležité, aby vás materiálně rozmazloval. Nevadí mu dát vám k dispozici i vlastní peníze. Lakomost je mu cizí, je oblíbený i mezi vašimi přáteli. Tato vlastnost se totiž dá snadno zneužít.
TIP: Povězte mu, jak moc si ceníte jeho velkorysosti. Dbejte na to, aby jeho dárky byli přiměřené.

Autor: dob, ver, amp, frč
Klíčová slova: test
Diskuse ke článku
.
Související články