Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Velký partnerský test: Je protějšek spolehlivý?

Můžete si navzájem ve vztahu důvěřovat?
10. července 2010 | 17:05

Pozdní příchody, nedostatek komunikace, nesplněné sliby. To vše kazí spokojenou a dlouhotrvající lásku. Třetí část testu ověří, zda se miláčkovi dá veřit, či je důvěra jen slepá.

Systém hodnocení

Za odpověď „ano“ se připisují 2 body, za odpověď „spíše ano“ 1 bod a za „ne“ 0 bodů. Pod otázky si zaznamenejte odpovědi. Po každé části testu dostanete výsledek, který se ve finále sečte s výsledky všech vyjmenovaných kategorií. Ke každému dílu je i možný tip na vyhodnocenou situaci. Na konec seriálu se všechny výsledky dohromady sečtou a dají konečný verdikt testu. Proto jej ode dneška každý den sledujte!

Barevný kód

Kvalitu vztahu ilustruje i barevná škála hodnocení. Modrá barva signalizuje deficit, oranžová dobrý základ, červená těžkou pohodu. Ovšem pozor – barvy se v jednotlivých dílech testu mohou měnit. Těžká pohoda v první sekci zájmy ještě nezaručuje rudou na poli spolehlivosti či sexu…
0–6 kritické (modrá barva)
7–14 solidní (oranžová barva)

15–20 úžasné (červená barva)

Počet bodů: ……

Můžete mu důvěřovat?

1. Oznámí vám, že se opozdí?
ANO        SPÍŠE ANO        NE
2. Říká vám všechno, co ho trápí?
ANO        SPÍŠE ANO        NE
3. Probírá s vámi vaše starosti?
ANO        SPÍŠE ANO        NE
4. Jste si jistá, že by vás nikdy nepodvedl?
ANO        SPÍŠE ANO        NE
5. Zastane se vás, pokud vás někdo slovně napadne?

ANO        SPÍŠE ANO        NE
6. Jste přesvědčená, že o vás mluví jen hezky?

ANO        SPÍŠE ANO        NE
7. Je po hádce připravený na rychlé usmíření?

ANO        SPÍŠE ANO        NE
8. Víte o všem, co dělá během dne?

ANO        SPÍŠE ANO        NE
9. Plánuje s vámi rád budoucnost?

ANO        SPÍŠE ANO        NE
10. Dodrží svoje sliby?
ANO        SPÍŠE ANO        NE

Počet bodů: ……

Do 6 bodů

Nevěrný a náladový
Spolehlivost, upřímnost, loajalita a věrnost? To vašemu partnerovi moc neříká. Když ho potřebujete, nechá vás často ve štychu. V takovém vztahu neexistuje žádný pevný základ důvěry.   

TIP: Nespokojte se s chatrným vysvětlením určitých situací. Jasně mu řekněte, že si přejete, aby k vám byl víc upřímný a otevřený. Určete si jasné podmínky soužití.

7–13 bodů

Spolehlivý s omezením
Celkově je váš partner spolehlivý, upřímný a nenechá vás na holičkách. Ale některé sliby a termíny zapomene. A ne vždy si všimne, že potřebujete povzbudit nebo politovat. Občas je i hodně mlčenlivý.

TIP: Řekněte mu, co si myslíte a co cítíte. Registrujte i malé důkazy starostlivosti (například telefonát během dne). Dohodněte se, že sliby a dané termíny bude dodržovat. Pořiďte mu diář, kam si vše může zapisovat.

14 a více bodů

Absolutně upřímný
Váš muž je ochotný kvůli vám projít ohněm, vždy je připravený naslouchat vám a případně poradit problémem. Upřímnost, ochota pomoct a věrnost jsou pro něho samozřejmostí. Po jeho boku se můžete cítit spokojená a v bezpečí.

TIP: Řekněte mu, jak hodně si ceníte jeho spolehlivosti. Nezapomeňte mu pravidelně dokazovat, že i on se může plně spolehnout na vás.

Autor: red
Diskuse ke článku
.
Související články