Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Františka: Utrácet nebo šetřit? Katy Perry kupuje k Valentýnu Bentley

12. února 2010 | 05:10

Zpěvačku Katy Perry česká veřejnost příliš neregistruje. A ani ve Státech, kde je populární, nepatří k slovutné elitě. Leč její přístup k životnímu standardu stojí za pozornost.

Zpěvačce a textařce Katy Perry je pětadvacet. Daří se jí uspět v top desítce hitparád, byla nominovaná na cenu Grammy 2009 jako nejlepší popová zpěvačka. Ano, Katy se daří, vydělává peníze, ale jistě nedosahují příjmu špičky v oboru.

Přesto Katy vystupuje jako stoprocentní star. Na nedávném ceremoniálu cen Grammy patřila k hvězdám, které vystřídaly několik oslnivých, poměrně inspirativních toalet. Zřejmě byly, jak je zvykem, vypůjčené, ale to není podstatné. Důležité je dekorum, k němuž náleží i fakt, že Katy Perry koupila snoubenci k Valentýnu šeříkový vůz Bentley.

Snoubencem Perry je od prvního ledna britský komik Russell Brand a Katy mu původně chtěla dát k svátku zamilovaných Aston Martin. Odradila ji ale jeho poznávací značka s bondovským číslem 007. Nakonec se rozhodla pro kopii auta bubeníka Keitha Moona z formace Who. Fialkový Bentley Brooklands.

Nejde ani tak o Bentley, ale o velkorysost. Gesto, které má svůj půvab v jakékoli životní úrovni. Není důležité jestli miláčkovi koupíte fáro nebo knížku, parádu, voňavku. Jde o povznášející pocit, s nímž někoho obdarujte. Bez výčitek si koupíte láhev skvělého vína nebo parádní modýlek.

Krize nás jistě nutí šetřit. Ale obava z nouze by neměla srazit na kolena. Udělat z nás jiného člověka. Můžeme se omezit v řadě věcí, ale pár radostí bychom si měli ponechat. Srazit kvantitu ano, ale kvalitu je dobré si udržet. Občasné marnotratnosti bych se nevzdávala. Dělá život hezčím. Bez ní budeme mít vyhaslý pohled šetřivého ztroskotance s permanentně blbou náladou.

Za pár dní bude sv. Valentýn. Můžete jej slavit nebo ne. Každopádně je výzvou tu radost si udělat. Zapomenout na realitu, která nás štve. Alespoň chvíli být druhou Katy Perry s povznášející velkorysostí...

Katy Perry
Autor: Profimedia.cz