Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

10 báječných receptů na nepečené cukroví

Video se připravuje ...
Nepečené cukroví na poslední chvíli: Připravte si kokosový salám
VIDEO: Andrii Kononstev
21. prosince 2011 | 08:11

Už nemáte čas na pouštět se do přípravy pečených kousků? Nebo vám dokonce trouba vypověděla službu? Nezoufejte, vždyť nepečené cukroví milují skoro všichni.

Co by byly Vánoce bes vosích hnízd? Toto nepečené cukroví zpravidla zmizí ze stolu mezi prvními. Ruku na srdce, není divu. Kombinace trošku tvrdé skořápky a lahodného máslového krému je totiž neodolatelná!

Další klasikou je nepečený salám, nebo-li sladká tlačenka. Toto čokoládové cukroví s piškoty vypadá na stole prostě skvěle. Nezapomeňte ho ale krájet hned před podáváním!

Milujete vůni kávy a tvar kávových zrn? Pak není důvod, proč je nemít i mezi lineckým cukrovím a vanilkovými rohlíčky. Nepečená kávová zrna vypadají i chutnají božsky.

Turecký med vypadá mezi tradičním vánočním cukrovím skvěle, protože v jeho sněhově bílé barvě hrají zelené pistácie hlavní roli. Navíc do tohoto receptu skvěle využijete zbylé bílky!

Cukroví je cukroví, ale pro milovníky čokolády, nebo jen tak pro oko připravte tyto čokoládové placičky. Dozdobit je můžete vším, co máte rádi!

Kuličky všech chutí, obalené v tom, co vás jen napadne! Je jen na vás, jestli se vrhnete do přípravy sněhobílých kokosových kuliček připomínajících raffaelo, nebo kokos zkombinujete s čokoládou. Jistě si zamilujete také ořechové kuličky obalené v holandském kakau, nebo trošku "odlehčené" kuličky z ovesných vloček.

Máte rádi burizony? Pokud ano, tyto burizonovo-čokoládové kostky vás nadchnou!

Další skvělé recepty na vánoční cukroví naleznete ZDE.

Autor: lap, oli, mif, duš, vin