Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zářivě bílé zuby: 5 triků, které by vás nikdy nenapadly

  • Pomůcky pro úspěšné vybělení zubů máme běžně doma.
    9. března 2014 | 12:00

    Dokonalý hollywoodský úsměv chceme mít všichni. Často proto podstupujeme finančně nákladné bělící kůry, zbytečně utrácíme za předražené přípravky. Pomůcky pro úspěšné vybělení zubů přitom máme doma. Nevěříte?

  • Banánová slupka

    Stačí do svého jídelníčku zařadit jeden banán denně a kruhy pod očima budou minulostí. Ananas vás zase zbaví vrásek.
    Autor: Shutterstock.com
    Nevyhazujte šlupku od banánu do odpadků hned poté, jak chutné ovoce dojíte. Je totiž skvělým pomocníkem pro bělení zubu. Její vnitřní stranou si po dobu alespoň dvou minut potírejte zuby. Vybělí vaše zuby přirozeným způsobem, bez nutnosti použití agresivních chemických prostředků. Navíc draslík, hořčík, brom a další minerály v ní obsažené, posilují zubní sklovinu.
  • Jahody

    Jahody
    Autor: profimedia.cz
    Jahody pro zářivý úsměv používá i Catherine Zeta Jones. Obsahují totiž enzym, který je přirozeným zubním bělidlem. A také vitamin C, který pomáhá odstraňovat zubní plak.

    Omyjte několik jahod a rozmačkejte je na kaši a pomocí čistého zubního kartáčku ji v silné vrstvě naneste na zuby. Nechte působit dvě až pět minut. Pak důkladně opláchněte. Nakonec si zuby vyčistěte běžnou zubní pastou, aby vám některé kyseliny, které jsou v jahodách obsažené, nenaleptaly sklovinu.

  • Peroxid

    Zapoměli jste si zubní kartáček? Nepanikařte, víme, čím si zuby vyčistíte.
    Autor: Shutterstock.com

    Peroxid vodíku máme obvykle v domácí lékárně. Používáme ho na vyčištění ran, jejich dezinfekci. Smíchejte stejny díl běžně prodávaného peroxidu (3-10%) a stejný díl ústní vody, kterou obvykle používáte. Vzniklým roztokem vyplachujte ústa po dobu jedné minuty, pak ho vyplivněte.
  • Připálený toast

    Spálený toast
    Autor: Shutterstock.com
    Zdá se vám to možná divné, ale skutečně to funguje! Tenhle trik používala i Jacqueline Kennedy. Nemusíte zrovna spálený toast jíst, ale potřete jím zuby a nechte ho tam po dobu několika minut. Je to osvědčený a účinný způsob, jak se zbavit žlutých skvrn na zubech. Nezapomeňte si pak ale zuby důkladně vyčistit!
  • Když bělící pasta nefunguje

    Každý den si čistím zuby ráno a večer bělicí pastou, a přesto je mám zažloutlé.
    Autor: SHUTTERSTOCK.COM
    Pořídili jste si bělící zubní pastu a máte pocit, že vůbec nefunguje? Zkuste ji kartáčkem nanést na zuby a nechte ji na nich pár minut působit. Pak si je normálně vyčistěte.

Klíčová slova:  bílé zuby, bělení zubů, krása, triky, zdraví
Diskuse ke článku
.