Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Chcete „ji” mít jako z katalogu? Plastický chirurg o modelaci vaginy

Video se připravuje ...
Chcete „ji” mít jako katalogu? Plastický chirurg o modelaci genitálu
VIDEO: Videoredakce ženských webů
2. června 2023 | 06:00

„Doktore, teprve teď vím, o čem je ten sex.” Takové chvalozpěvy slyší plastický chirurg Svatopluk Svoboda po operacích modelace genitálu od svých klientek. A dokonce si předem vybírají, jak krásné chtějí „tam dole” být. Lékař má totiž  katalog kreseb pro inspiraci.

Svatopluk Svoboda z Prvního kolínského sanatoria se o tomhle druhu intimní operace dozvěděl v Brazílii a dnes je to na jeho pracovišti nejoblíbenější zákrok. Operuje obvykle mladé ženy, ale pomohl už i 74leté pacientce. A důvody?

„Většinou jsou důvody psychické, ale bývají i fyzické,” vysvětluje lékař. „Setkal jsem se s celou řadou pacientek, které mi řekly: Já se stydím za to, jak tam dole vypadám. A někdy jsou to i důvody praktické, když ta malá labia jsou příliš veliká nebo povislá. Jsou ženy, které si je musí doslova zastrkovat do plavek, vadí jim při chůzi, při sportu.” To byl i důvod k operaci jmenované starší dámy, vášnivé turistky.

Jak s panem doktorem ženy konzultují, jakého výsledku by chtěly dosáhnout? Podle katalogu, a to doslova!

„Když jsem ty operace začal dělat, říkal jsem si: Dělám to vlastně správně? Tak jsem oslovil svého přítele, profesora Akademie výtvarných umění. A on mi připravil knihu kreseb, kde je 80 typů ženského genitálu,” vysvětluje Svatopluk Svoboda, čím se ženy mohou nechat inspirovat.

Jak probíhá konzultace a operace? Zvládají ženy rekonvalescenci bez potíží? A neohrozí se operací citlivost intimních partií? Podívejte se na video v úvodu článku.

Autor: Tereza Víchová
Video se připravuje ...