Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Vsaďte na agroturistiku a užijte si víkend v krásném prostředí ekofarmy!

1. září 2022 | 00:00
Prezentace klienta |

Lámete si hlavu nad tím, kam vyrazit s dětmi během víkendů? Namísto městských výletů vsaďte tentokrát na pobyt v přírodě. Právě v tomto období je na něj ten nejlepší čas! Vyrazte na ekofarmu, načerpejte potřebnou energii a poznejte agroturistiku v celé své kráse.

Autor: Státní zemědělský intervenční fond

 

To nejlepší pro rodiny s dětmi

Věřte, že během pobytu na ekofarmách zažijete plno dobrodružství! Nahlédnete totiž pod pokličku péče o hospodářství a dozvíte se spoustu zajímavého o tom, jak se pěstují plodiny i jak vypadá každodenní starost o krávy, kozy, ovce nebo slepice. Do hospodaření se navíc můžete přímo zapojit a vyzkoušet si krmení, sbírání vajíček, oblíbenou jízdu na koních a mnoho dalšího. 

Láska ke zvířatům i přírodě

Stále častěji vyhledávaná agroturistika vám umožní užít si čerstvý vzduch a vytouženou pohodu v malebném prostředí českého venkova. Život na farmě vám tak bude rázem o něco bližší, rozšíříte si obzory, zároveň si spolu se svými ratolestmi vytvoříte daleko těsnější vztah nejen k přírodě, která je neodmyslitelnou součástí našich životů, ale i ke zvířatům, o něž ekofarmáři pečují s láskou a ohleduplností.

NÁŠ TIP: Ekofarma Jáňův dvůr

Ekofarma Jáňův dvůr nabízí ubytování ve dvoulůžkových pokojích s možností přistýlek pro děti. Ve dvoře najdete pohostinství, kde si můžete dopřát bohatý oběd nebo večeři a kde se vaří výhradně z lokálních surovin. Oblíbené je také večerní grilování, návštěva vinného sklípku nebo projížďky na koních, které jsou vhodné jak pro začátečníky, tak i zkušené jezdce. Kromě koní zde najdete také ovce nebo kozy, díky nimž si můžete na místě dopřát mléčné pochoutky v bio kvalitě. Více informací o farmě, hospůdce i penzionu najdete na januvdvur.cz.

Poznejte benefity ekologického zemědělství

Ekologické hospodářství je založeno zejména na zachování úrodnosti naši půdy. Hnojení je prováděno pomocí hnoje hospodářských zvířat, kompostem či zeleným hnojením, díky čemuž zůstává půda uchráněna od nežádoucích chemikálií. 

S péčí je přistupováno také ke zvířatům. Ta jsou považována především za živé tvory s vlastními potřebami a individualitou, a proto je jejich chov podřízen přísným animal welfare zásadám. Každodenní přístup na pastvinu nebo do výběhu s dostatkem životního prostoru je samozřejmostí. Zároveň jsou krmena zejména lokálním krmivem v kvalitě bio a je jim umožněna dostatečná socializace.

Pokud byste se o ekologickém způsobu hospodaření chtěli dozvědět více, navštivte stránky myjsmebio.cz. 

Skvělý zážitek i nákup v jednom

Nejenže si užijete plno zábavy, na ekofarmách si můžete také nakoupit ty nejčerstvější lokální biopotraviny všeho druhu. Tím, že zvolíte lokálního dodavatele, máte jistotu, že biopotraviny neputovaly přes půl světa, jelikož distribuční cesty a dojezdové vzdálenosti jsou v ČR velmi krátké. Nákup lokální bio produkce je navíc skvělým způsobem, jak farmářům za jejich poctivou práci poděkovat.

Co je BIO?

BIO je certifikovaný systém hospodaření podložený národní i evropskou legislativou s vlastním kontrolním systémem garantovaným ze strany státu. BIO může být pouze ta potravina, která splňuje zákonem dané a státem kontrolované požadavky pro ekologické zemědělství. Pole jsou plná života, nepoužívají se na nich umělá hnojiva, pesticidy, geneticky modifikované organismy ani jiné chemické postřiky. Zvířata nejsou pouze využívána, ale je o ně s láskou pečováno. Produkce biopotravin v ekologickém zemědělství přírodu neničí. Naopak ji zlepšuje a uchovává pro příští generace.

Bioprodukty jsou vždy viditelně označené logy, která smí používat pouze ti producenti, již dodržují přesné legislativní zásady ekologické produkce. 

Inspirace pro vaření z hovězího 

Autor: Státní zemědělský intervenční fond

Patříte mezi milovníky hovězího masa, ale dopřáváte si ho spíše v restauraci, protože si na něj doma netroufnete? Základem úspěchu je vyznat se v jednotlivých partiích, přečíst si o nich základní informace, a rychle tak zjistit, na jaké pokrmy se ideálně hodí. Udělali jsme to za vás! Na webu myjsmebio.cz nově najdete vše na jednom místě.

Jaká loga se používají k označení biopotravin?

Autor: Státní zemědělský intervenční fond

Kupujte bio pro naši budoucnost! Při nákupu hledejte loga biozebry a biolistu, pouze tyto značky Vám zaručí skutečnou biokvalitu.

 

 

Video se připravuje ...