Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Švancara vyběhl s Mottlovou na PVZP FénixRun

Video se připravuje ...
VIDEO: Pojišťovna VZP
6. září 2022 | 00:00
Prezentace klienta |

Známé osobnosti jako Lucie Bílá, Petr Švancara, Bára Mottlová, Hanka Křížková, Jiří Korn, Roman Vojtek, Antonín Panenka, Natálie Grossová, Anna Julie Slováčková a celá řada dalších vyběhly letos na PVZP Fénix Run. Pojišťovna VZP, a. s., která je dceřinou firmou známé VZP ČR a je například největším prodejcem cestovního pojištění, ale nabízí třeba i pojištění aut a majetku, připravila druhý ročník populárních charitativních závodů.

O co jde na PVZP FénixRun

PVZP FénixRun se v roce 2022 spojily se zavedeným a oblíbeným běžeckým seriálem Běhej lesy. Minulý rok závody PVZP FénixRun probíhaly pouze virtuálně, tento rok se sezona rozjela naplno, a i díky spojení s Běhej lesy bylo možné sportovat jak virtuálně, tak fyzicky v osmi malebných lokalitách rozesetých po celé České republice. Běžet virtuálně znamená, že ve stanoveném časovém období (např. od 1. 5. do 10. 9.) můžete běžet kdekoliv a kdykoliv chcete.

Protože se běhá pro dobrou věc a pro radost, v charitativních závodech PVZP FénixRun jde především o to uběhnout nebo ujít krátkou vzdálenost, obvykle 4 nebo 5 kilometrů, a svůj pohyb zaznamenat přes jakoukoliv aplikaci na trackování sportovní aktivity. Za úspěšné zdolání trati každý sportovec obdrží originální medaili na památku.

Autor: Pojišťovna VZP

Proč bych se měla zúčastnit PVZP FénixRun

Účastí na charitativním závodu PVZP FénixRun uděláte především něco pro svoje zdraví. Není nic lepšího než vyrazit ven na procházku, nadýchat se z plných plic čerstvého vzduchu v lese nebo v parku a vyčistit si hlavu. Můžete tak třeba odstartovat tradici pravidelných procházek či běhání nebo můžete zařadit PVZP FénixRun do své obvyklé sportovní rutiny. Závod je charitativní, takže ať už se rozhodnete zúčastnit se ho virtuálně, nebo fyzicky přímo v místě konání závodu, v obou případech platbou startovného přispějete na pomoc těm, kteří to potřebují.

Autor: Pojišťovna VZP

Komu se v rámci PVZP FénixRun pomáhá a jakým způsobem

Série závodů PVZP FénixRun pomáhá devíti vybraným nadačním fondům nebo spolkům, které se dlouhodobě věnují vážně nemocným, lidem po vážných úrazech, handicapovaným, předčasně narozeným dětem či jinak znevýhodněným. Výtěžek nepřispívá jednotlivým neziskovkám obecně, ale pomáhá konkrétním lidem, rodinám nebo skupinám – Nové háro nechá vytvořit paruku pro onkologicky nemocného pacienta, NF dětské onkologie Krtek zařídí rekondiční pobyt pro 30 rodin, NF Modrý hroch zaplatí neurorehabilitace sedmileté Lucii, NF Pink Bubble vezme k moři hematoonkologické pacienty, No Foot No Stress pořídí Darině speciální sportovní protézu, Aponedo pomůže s nákupem vybavení prádelny v nemocnici a porodnici U Apolináře, Nadace Z + M podpoří parahokejový tým, NF Ze srdce PVZP zaplatí malému Brunovi část rehabilitací a hipoterapie, Nadace Nova pomáhá svůj díl výtěžku rozdělí mezi osm rodin s vážně nemocnými dětmi. Těmto neziskovkám pomůžete tak, že jednoduše zaplatíte startovné ve výši 250 korun a zúčastníte se závodu. Zúčastnit se můžete až do 10. 9 2022. Na startovném a dobrovolných příspěvcích už se podařilo vybrat více než jeden milion korun.

Jak z názvu vyplývá, patronem série běhů PVZP FénixRun je unikátní pojištění pro případ závažných onemocnění Fénix, které v případě vážné nemoci poskytne jednorázovou finanční injekci ve výši až 2,5 milionu korun. Je důležité nejen pomáhat potřebným, ale i myslet na sebe a být připraven.

Zúčastněte se na Běhej lesy.