Pokud se k tomu uchýlíte občas, nic se neděje, kdyby se to ale mělo stát zvykem, rozhodně tím svému tělu neprospějete. Důvod? V těle dochází k chemické reakci mezi kofeinem a potravou. A právě kofein blokuje vstřebávání železa, bez kterého se naše tělesná schránka neobejde. Takže si dopřejte pauzu, aby tělo mělo dostatečný prostor pro trávení, a kávu si vychutnejte alespoň dvě hodiny po konzumaci hlavního jídla dne. Nebo si ji uvařte hodinu před plánovaným obědem. Každopádně i ta ranní, první, by neměla proběhnout okamžitě po probuzení. Tady by měl platit minimálně hodinu a půl trvající odstup. Steven Miller, neurolog z University of Health Sciences v Marylandu, je přesvědčený, že je káva nejúčinnější mezi dopolední půl desátou a půl dvanáctou.
Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+
Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.