Odpověď je celkem snadná: protože vedro lidský organismus vysiluje. Navíc rychlé skoky do vysokých teplot mu také dvakrát nepřidají. Tělo má totiž mnohem více práce udržet všechny důležité životní funkce v chodu, což pro něj znamená velkou práci navíc. A to jej logicky unavuje, a přímým důsledkem je ospalost.
Na co si dát pozor?
Jedním z nejznámějších a nejúčinnějších způsobů, jak se ochladit, je pot. Při jeho vypařování se pokožka ochlazuje. Za účelem vykonání této práce navíc se ale zvyšuje srdeční tep a společně s tím stoupají nároky na energii – když metabolismus pracuje na plné obrátky, vydává více energie a více energie musí také přijmout. Proto možná máte i hlad. Vsaďte tedy na potraviny, které jsou plné vody – od melounů, hroznového vína, broskví až po třeba studené polévky.
Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+
Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.