Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Co oslabuje nejvíce naši imunitu?

6. listopadu 2019 | 00:00
Prezentace klienta |

Imunita je silným faktorem zdraví každého z nás. Jde o schopnost lidského těla, bránit se tzv. antigenům z vnějšího prostředí. Takže pokud nemáte silnou imunitu, bakterie a viry se na vás lepí na každém kroku. Jak tedy správně posilovat imunitu, chránit se před infekcemi a čemu se, zejména teď na podzim, snažit vyhýbat?

Když tělo nedokáže bojovat

Role imunitního systému je pro zdravé fungování organismu naprosto zásadní. Jakákoli jeho porucha tak s jistotou znamená velké potíže pro naše tělo. Výpadek imunitního systému se pak může projevit mnoha způsoby, s různou intenzitou a kdekoliv v našem těle. Následkem bývají nepříjemné infekce, autoimunitní choroby, rozvoj alergií či ohrožení nádorovými onemocněními.

Co oslabuje naši imunitu?

Snížení imunity může mít plno důvodů, nejčastěji je to kvůli stresu, špatné životosprávě a celkově životnímu stylu. Pokud se člověk často stresuje v práci, nejí vitaminy, ovoce a zeleninu, nespí, holduje alkoholu a kouří, je jasné, že jeho imunita bude na bodu mrazu a jedince budou trápit zdravotní problémy. Ze začátku se může jednat o nachlazení, angíny a poté i daleko vážnější onemocnění. Pokud takový stav nastane, rozhodně se nesmí nemoci tzv. „přecházet“. Klid, vitaminy, braní správných léků a spánek je nejlepší cesta k zotavení.

Jak vrátit své tělo co nejrychleji zpět do formy?

Pokud už vás některá z podzimních nemocí skolila, nezoufejte. Důležité je tělu vrátit zpět všechny potřebné vitamíny a živiny. Nejdůležitější je samozřejmě dostatek vitamínů B, které jsou klíčové pro zdraví nervového systému, mozku a srdce. Dále vitamín C, ten zase aktivně pomáhá tělu bojovat s bakteriemi, viry a také proti potenciálně rakovinotvorným buňkám. V žádném případě byste také neměli zapomínat na probiotika. Antibiotika během léčby totiž výrazně narušují naši střevní mikroflóru a snižují její obrany schopnost až na několik měsíců. Právě laktobacily pomáhají chránit naše tělo. Neměli bychom na ně zapomínat už na začátku léčby antibiotiky a tyto „hodné“ bakterie tělu dodávat nejen po celou dobu nemoci, ale i po jejím konci, neboť střevní mikroflóra se vrací zpět do „formy“ i několik týdnů.

Autor: VITABALANS CZ

Pro zdravý vývoj dítěte

Mikroflóra je u dětí je extrémně zranitelná a léčba antibiotiky je pro organismus dětí v každém věku velice vyčerpávající. Aby se jejich střevní mikroflóra opět dostala do pořádku, můžete jim v lékárně koupit doplněk stravy LactoSeven Kids s jahodovo-malinovou příchutí, který je vhodný pro děti už od 1 roku. V případě, že dítě ještě neumí tabletu vycucat, lze ji velice snadno rozdrtit a přimíchat do jogurtu nebo přednídávky. LactoSeven Kids jsou slazeny xylitolem, takže jejich cucání chrání zubní sklovinu vašich dětí. A navíc obsahují vitamín D pro posílení imunity. 

Autor: VITABALANS CZ

Video se připravuje ...