Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Pohlcovače vlhkosti: Opravdu fungují tak, jak mají?

14. prosince 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

V zimě začínáme šetřit teplem, méně větráme a tím vytváříme ideální prostředí pro tvorbu nadměrné vlhkosti a plísní. Nejčastěji se vysoká vlhkost objevuje v kuchyni a koupelně. V těchto místnostech uvolňujeme vodu do ovzduší běžnými činnostmi jako je praní, vaření, mytí či sprchování. Průměrná rodina uvolní do ovzduší během jednoho dne kolem 12 litrů vody. 

Proč je dobré vlhkost pohlcovat?

Vysoká vzdušná vlhkost může způsobovat vážné zdravotní komplikace. Ta totiž vytváří příznivé podmínky pro výskyt roztočů a plísní a tím zvyšuje riziko vzniku alergií. Tento problém bohužel postihuje mnoho českých domácností a právě naše čtenářky měly jedinečnou možnost vyzkoušet Ceresit AERO 360° na „vlastní kůži“. Jak Ceresit STOP VLHKOSTI AERO 360° v jejich testu obstál?

O produktu:

Ceresit STOP VLHKOSTI AERO 360° pohlcuje vlhkost na základě speciálních tablet, které nasávají nadměrnou vlhkost ze vzduchu a srážejí ji v tekutinu, která se hromadí ve spodní části nádoby. Odtud lze pak jednoduše vylít. Ceresit pracuje bez energie, tablety se postupně rozpouští. Jedna vydrží nasávat vlhkost 1 – 2 měsíce podle velikosti místnosti a hladiny vlhkosti ve vzduchu. Pak můžete nakoupit náhradní. Nyní jsou k dispozici i tablety s vůní, které nejen pohlcují vlhkost, ale navíc prostor příjemně provoní.

Reálné zkušenosti našich čtenářek:

Gabriela, Dejvice

Produkt Ceresit STOP VLHKOSTI AERO 360°  máme umístěný ve vlhké koupelně. Hned za první týden jsme mohli sledovat, že se vlhkost ztrácí. Je to poznat i na vzduchu v koupelně. Výrobek určitě doporučuji.

Hana, Říčany

Ceresit jsem si přála vyzkoušet již od té doby, co jsem se přestěhovala do nového bytu, kde jsem zjistila problém s vlhkostí, především se "zapocovala" okna a v jednom rohu místnosti se dokonce začala tvořit plíseň. Tu jsem sice dokázala zničit přípravkem proti plísním, ale při větší přeháňce nebo při deštivém počasí, se objevila zase znovu. Byla jsem tedy nadšená, že můžu přípravek v rámci vaší výzvy vyzkoušet.

První, co mě překvapilo, bylo, že nebyl přiložen žádný návod. Předpokládala jsem tedy, že manipulace bude jednoduchá a pochopitelná i pro nás, pro blondýnky. Na vnějším obalu bylo vysvětleno, jak absorpční tabletu vložit do přístroje, nikoliv ale, jak přístroj bezpečně otevřít, aniž bych ho zničila. Po kratším zápolení jsem tuto obtíž vyřešila, tabletu vložila a Ceresit přístroj umístila v blízkosti oken.

Vzhledem k tomu, že další dny byly na srážky opravdu bohaté, mohl Ceresit projít zatěžkávacím testem se vším všudy. Celkově jsem Ceresit používala 14 dní a již během prvních pár dní se na dně nádobky vytvořila několikacentimetrová vrstva modré tekutiny. S každým dnem jí bylo o něco více, ale nic dramatického. Oproti tomu vlhkost na oknech ubyla velice znatelně, cca o 90 %, jen v koutech oken se držel malý prostor cca 1x1cm, který odolával. Oproti předešlému stavu, kdy byla okna opravdu celá zamlžená a vlhkost se srážela až do tenkých pramínků vody tekoucí po zdi, to byla citelná úleva. Navíc plíseň se za celou dobu již neobjevila, což také přičítám na vrub Ceresitu.

Plánuji tento přístroj pořídit i do ložnice, kde sice problém s vlhkostí není takový, ale vzhledem k tomu, že se vyrábějí i tablety s vůní, "zabiju dvě mouchy jednou ranou" - docílím provoněného a suchého prostředí v ložnici. Ještě jednou děkuji za možnost otestovat výrobek.

Libuše, Olomouc

Posílám fotografie po testování vašeho produktu od minulé soboty do dnešního dne. Je nafocen i odvlhčovač, kdy je zobrazen týdenní obsah. V našem případě tedy bohužel k naší smůle nedošlo k žádnému posunu, tedy rosení oken probíhá i nadále a vámi zapůjčený přístroj u nás nezafungoval.

Tyto tři vybrané dámy obdrží dárkový balíček od společnosti Henkel ČR.

Video se připravuje ...