Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zatočte s inkontinencí a užijte si pocit jistoty!

5. května 2017 | 12:37
Prezentace klienta |

Problémy s nechtěným únikem moči trápí stále více žen. Narušená schopnost ovládat močový měchýř je pro mnohé ponižující. Jak se s tímto problémem vyrovnat? Na to jste se mohli zeptat paní Michaely Hozákové z Tena Lady.

Dobrý den Michaelo, který lékař mi může pomůcky pro inkontinenci předepsat?

Dobrý den, pomůcky vám může předepsat praktický lékař, gynekolog, urolog, neurolog a geriatr. Řídí se limity pro jednotlivé stupně. : 1. stupeň na jeden měsíc pojišťovna hradí 450,- 2. stupeň 900,- a 3. stupeň 1700,-.

Dobrý den, je mi 45 let a myslím, že trpím samovolným únikem moči, jak se bránit zejména zápachu? Posiluji pánevní dno cvičením, to však moc nepomáhá. Netrpím nadváhou, přesto se v oblasti podbříšku dost potím, což taky nepřidá. 

Dobrý den, musíte navštívit svého gynekologa, aby rozhodl, o jaký typ inkontinence se jedná. Stresová inkontinence se dá vyléčit např. cvičením pro posílení svalů dna pánevního. Může se ale také jednat o jiný typ např. o inkontinenci urgentní nebo smíšenou. V tomto případě vám cvičení nepomůže. Měla byste podstoupit vyšetření, která zjistí, jak přesně funguje váš močový měchýř. Lékař stanoví postup, jak situaci řešit. Navštívit můžete také některou z urogynekologických poraden, kde mají k dispozici nejnovější metody a přístroje na tato specializovaná vyšetření. Ničeho se obávat nemusíte, budete v rukou odborníků, jejichž zájmem je vám pomoci. Používejte zatím vložky TENA Lady, které jsou pro únik moči navrženy a řeší právě vámi zmiňovaný nepříjemný zápach (speciálně navržený absorbent), moč pohltí velmi rychle a ve vložce ji uzamknou, nemusíte se obávat žádné nepříjemné situace. V nabídce je několik variant s různou absorpcí - Ultra Mini, Mini, Mini Plus Extra, Normal, Extra Plus, Super, Maxi. Dostupné jsou v každé lékárně či prodejně se zdravotnickým materiálem.

Dobrý den, jsem po porodu dvou dětí,první přirozený porod,druhý císařský řez! Od posledního porodu je to 2,5 roku. Trápí mě únik moči především v noci bez jakékoliv námahy! Děkuji za odpověď!

Dobrý den, doporučuji se obrátit na Vašeho gynekologa, který by měl zjistit typ inkontinence, o který se jedná. Podle toho pak doporučit postup. Můžete se také obrátit na některou z urogynekologických ambulancí, kde provedou odborná vyšetření a stanoví jednotlivé kroky léčby. Nejedná se zřejmě o inkontinenci stresovou (u té je právě přítomen tzv. stresový manévr, který únik moči způsobí). Pokud dochází k úniku moči v noci při spánku, měla byste projít vyšetření, která přesně zjistí, jak funguje váš močový měchýř. Než se situace vyřeší, doporučuji používat na noc vložky, které jsou speciálně pro únik moč vyrobeny a fungují velmi efektivně. Konkrétně doporučuji některou z řady TENA Lady. Vyběr máte z velkého množství absorpcí. Benefitem je, že moč se velmi rychle vstřebá a speciálně navržený absorbent pohltí dokonale i zápach. Určitě ale návštěvu odborníka neodkládejte.

Celý chat je k dispozici zde:

Video se připravuje ...