Zjistila to doktorka Susanna C. Larssonová se svými kolegy z Karolinska Institute ve Stockholmu. "Odhalili jsme spojení mezi příjmem vápníku a rizikem rakoviny tlustého střeva," oznámila Larssonová ve čtvrtek novinářům. Švédští výzkumníci studovali vztah mezi kalciem, každodenním jídelníčkem, mléčnými výrobky a rakovinou tlustého střeva u více než pětačtyřiceti tisíců švédských mužů ve věku od pětačtyřiceti do devětasedmdesáti let. Po několika letech testování a výzkumů může doktorka Larssonová konstatovat, že dennodenní konzumace mléčných výrobků skutečně snižuje riziko rozvoje rakoviny tlustého střeva. Popíjení mléka má nejvýraznější vliv na potlačení tohoto druhu rakoviny.
Lidem, kteří se živí stravou bohatou na vápník a mléčné výrobky, hrozí menší riziko rakoviny tlustého střeva
Související články
Články odjinud