Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Zdravé látky pro zdravé tělo. Objevte sílu omega-3 mastných kyselin

4. července 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

V létě o sebe pečujeme ještě intenzivněji, než v ostatních ročních obdobích. Vedle dovolenkové relaxace a slunění se na pláži je ale potřeba myslet i na vlastní zdraví. Důležitá je v tomto ohledu strava, která by měla být bohatá na omega-3 mastné kyseliny.

Někdo z nás už má letní dovolenou u moře za sebou, jiní se na ni teprve chystají. Jisté je jedno: odpočinek v náruči slunečních paprsků a slaných vln na dlouho dobije energii, omladí nás a nastartuje do dalších pracovních měsíců. K moři ale kromě slunce patří také lehká středomořská strava plná ryb a mořských plodů. Právě tučné mořské ryby jsou bohaté na omega-3 mastné kyseliny. Jejich pravidelným přísunem snižujeme riziko srdečních chorob a cévních onemocnění, pozitivně působí také na oči a činnost mozku. 

Ačkoliv jsou omega-3 klíčové pro naše zdraví, řada z nás trpí jejich nedostatkem. „Esenciální mastné kyseliny si organismus nedokáže sám vyrobit,“ vysvětluje nutriční terapeutka Margareta Iliopulosová. „Vzhledem k jejich nepostradatelnosti pro zdraví organismu a celkovou imunitu je potřeba zajistit si jejich dostatečný přísun ve stravě. Najdeme je hlavně v rybím tuku, ořeších, některých rostlinných olejích, vodních řasách nebo lněných semínkách,“ radí Iliopulosová.

Autor: Naturamed

Pochutnat si občas na oříšcích ale nestačí. Alespoň dvakrát týdně by se v našem jídelníčku měly objevit kvalitní tučné mořské ryby, jako je losos, makrela nebo sleď. Středomořské kuchyně bychom se tak neměli vzdávat ani po návratu z dovolené. „Pokud se vám nedaří zařadit do jídelníčku potraviny bohaté na omega-3 mastné kyseliny, je vhodnou alternativou na doplnění jejich přísunu kvalitní doplněk stravy,“ říká nutriční terapeutka.

Ideální formou jsou kapsle OmegaMarine Forte+ od výrobce NaturaMed Pharmaceuticals. Obsahují rybí tuk z norského lososa s vysokou koncentrací omega-3 mastných kyselin. Zásluhou toho, že mezi ulovením ryby a jejím následným zpracováním uběhnou pouze hodiny, je tuk v kapslích vždy čerstvý a tělo jej lépe vstřebává. Dostatečný denní přísun omega-3 zajistí pouhé 2 kapsle.

Autor: Naturamed

Více informací o pozitivních účincích nenasycených mastných kyselin i o výrobku OmegaMarine Forte+ získáte na www.omegamarineforte.cz nebo na bezplatné lince 800 10 40 40.

Video se připravuje ...