Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Léto často odhalí víc, než bychom chtěli. Zbavte se mykózy, dokud je čas

20. června 2016 | 00:00

Svědí vás kůže? Dělají se vám na ní puchýřky nebo prasklinky? Stydíte se za své zažloutlé, zdeformované nehty na nohou? Pokud na sobě pozorujete některý z těchto příznaků, je pravděpodobné, že trpíte kožní mykózou. Ta totiž postihuje jak mladé, tak starší lidi. Navíc je snadno přenosná, takže stačí málo a estetický problém je na světě.

Hlavně teď na začátku léta, kdy už nosíme trika s krátkými rukávy, sukně nebo kraťasy a otevřené boty, to není zrovna příjemné. Spousta lidí se za svůj problém stydí, a proto léčbu mykózy stále odkládají. Je ale zbytečné se zahalovat do vrstev oblečení, když řešení je na dosah. Od nepříjemné plísně vám mohou pomoci přípravky Exoderil®, které jsou v lékárnách volně prodejné.

Mykóza od hlavy až po paty

Původci kožní mykózy jsou mikroskopické houby zvané dermatofyty nebo kvasinky. Napadají pokožku různých částí těla od vlasové části hlavy, přes obličej a trup až po končetiny. Nejčastěji se mykóza objevuje mezi prsty na nohou, kde kůže zarudne, svědí a praská. Pokud se neléčí, snadno se pak šíří mezi ostatní prsty a dokonce i na ruce. Často bývají mykózou postiženy také nehty na nohou i rukou. Napadené nehty na nohou zažloutnou, můžou být zdeformované, drolí se a můžou se začít odlupovat od nehtového lůžka.

Přípravek Exoderil® můžete použít k léčbě kůže a nehtů dospělých i dětí každého věku. K dostání je ve formě krému nebo roztoku. Přípravek se aplikuje na čistou a osušenou pokožku jednou denně, v případě nehtů pak dvakrát denně. Právě k léčbě mykózy nehtů, ale také vlasové části hlavy, je ideální přípravek ve formě roztoku. Díky účinné látce naftifinu má Exoderil® hned trojí účinek: používá se k lokální léčbě plísňových onemocnění, má také antibakteriální a protizánětlivý účinek.

Autor: Sandoz

Důkladná hygiena při léčbě i jako prevence

Nepříjemnou vlastností mykózy je, že se ráda vrací. Abyste se tomu pokud možno vyvarovali, je třeba v léčbě Exoderilem® pokračovat ještě minimálně dva týdny po vymizení příznaků a dodržovat základní hygienická pravidla. Při návštěvě veřejných bazénů nebo saun proto choďte jen ve vlastních pantoflích a po každém sprchování si nezapomínejte důkladně osušit také kůži mezi prsty, která je k mykózám obzvlášť náchylná. Hlavně během léta je důležité nosit prodyšné prádlo a ponožky, ideální je chodit naboso v otevřených botách.

Důkladná hygiena je také základem prevence vzniku kožních mykóz. Není tedy radno ji podceňovat. Pozor byste si měli dát při výběru kosmetického salónu, protože mykózu je možné chytit třeba i z nástrojů na manikúru nebo pedikúru.

Více informací na www.sandoz.cz/naeppravky/volnprodejnlky/exoderil.shtml

Exoderil® je volně prodejný lék k vnějšímu užití s účinnou látkou naftifini hydrochloridum. Čtěte pečlivě příbalový leták.

Autor: inzerce
Video se připravuje ...