Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

7 věcí, které byste nikdy neměla sdílet se svým partnerem

  • Jednou z věcí, které byste s partnerem nikdy neměla sdílet, je spodní prádlo. I když - od něj je menší hrozba, že by vám jej kradl...
    5. září 2015 | 06:00

    Naprosto jste tomu propadla a se svou láskou byste nejraději sdílela celý život. To je v pořádku, ten s ním klidně sdílejte. Stejně jako lože, kuchyň, zubní pastu nebo tričko. Je ale pár věcí, o které byste se s ním nikdy dělit neměla. A nejen s ním. Nikdy s nikým. 

  • Zubní kartáček

    muž, zubní kartáček
    Autor: Shutterstock
    Zdá se to sice jako naprostá samozřejmost, ale divila byste se, kolik lidí někdy použilo kartáček svého partnera. Odůvodňují to tím, že je to v podstatě stejné, jako když se líbají. To možná ano, ale jen co se týče slin. Uvědomte si, že v případě kartáčku s ním budete sdílet i všechny zbytky jídla, které mu zůstaly v ústech. Jestli vás ani toto neodradí, tak pak by možná pomohla vidina virů a bakterií, které se nacházejí v dutině ústní a které na sebe můžete přenést. Třeba streptokoky. 
  • Žiletky

    Vyberte si způsob, kterým se zbavíte otravných chloupků.
    Autor: Shutterstock
    Při holení dochází k drobným poraněním, při kterých krvácíme, a to nemusí být často ani okem viditelné. Jenže to tak je, a tak pokud budete se svým partnerem sdílet žiletku, koledujete si o nějakou infekci nebo bakteriální onemocnění. To, že je váš partner zdravý jako řípa, ještě neznamená, že není přenašečem některé choroby, která se sice neprojevila u něj, ale u vás se klidně projevit může. 
  • Manikúra

    Se svým partnerem nikdy nesdílejte nůžky na nehty.
    Autor: Shutterstock.com
    Vy se o své drápky poctivě staráte, stříháte si nehty, pilujete je. V bazénu byste si do sprchy nikdy nestoupla bez přezůvek. Prostě o sebe dbáte, zatímco vašemu partnerovi to vlastně tak úplně nedochází, že by mohl někde chytit plíseň nohou. Jenže ve chvíli, kdy pak použije vaše nůžky na nehty nebo pilník, může na vás plíseň nehtů raz dva přesunout. Stejně jednoduše se šíří i bradavice. Proto svému drahému při příští návštěvě drogerie kupte vlastní nůžky. 
  • Deodoranty a antiperspiranty

    Autor: profimedia.cz
    Je sice strašně cool namazat se deodorantem, který používá váš partner, ale v podstatě je to naprosto nepochopitelné. Uvědomte si, proč tyto kosmetické produkty používáme. A teď si vezměte, že všechny ty bakterie, které se v podpaží usadí, si přenesete na sebe. Pokud jste čerstvě oholena, můžete si do krve dostat nejednu infekci. Samozřejmě platí to jen o tuhých deodorantech... 
  • Ručníky

    Na utírání intimních partií byste měla užívat jiný ručník než na zbytek těla.
    Autor: shutterstock
    Pro holku růžový, pro kluka modrý. Smějete se tomu, ale rozdělit si ručníky má své opodstatnění. Až se příště budete zase chtít halit do jeho ručníku, uvědomte si, že bakterie se vůbec nejraději množí ve vlhkém prostředí. Vaše vlastní bakterie vás neohrozí (většinou), ale ty jeho by mohly. A když už jsme u těch ručníků – měla byste mít alespoň tři odlišné. Jeden na obličej, druhý na tělo a třetí na intimní partie... 
  • Pinzeta

    pinzeta
    Autor: Shutterstock.com
    S pinzetou je tomu podobně jako u žiletky. Při trhání chloupků dochází k mikroskopickým poraněním, při kterých trochu teče krev. Pokud pinzetu tedy budete sdílet se svým partnerem, může se stát, že si při dalším použití na sebe můžete přenést nějakou infekci. Pinzety nejsou nijak drahé, kupte si dvě barevně odlišné a máte po problému. 
  • Spodní prádlo

    Čeští muži prý nosí nudné spodní prádlo. Myslíte si to také?
    Autor: Shutterstock
    Byť je sdílení intimního života nadmíru příjemná záležitost, něco byste si rozhodně měla nechat sama pro sebe. Váš partner pravděpodobně nebude žadonit o to, aby si mohl vyzkoušet vaše kalhotky. Ale vy jste si už dost možná někdy navlékla trenýrky vašeho drahého. Pokud ano, tak už to raději nikdy nedělejte. I v nich se totiž můžou usadit bakterie a viry, které by vám mohly ublížit. 

Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...