Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Detoxikace orgán po orgánu: Co platí na ledviny a co na játra?

  • Odlehčená strava i pití našemu tělu prospějí snad vžycky
    17. května 2015 | 06:00

    Nemusíte věřit na zázračné účinky detoxikačních kúr, ale můžete je vyzkoušet i coby lehkou dietu nebo čistě pro svůj lepší pocit. Přinášíme vám několik tipů, na co se zaměřit nejvíc a co na to použít.

  • Které orgány potřebují očistu nejvíc?

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Dopřejte průběžnou údržbu a čas od času pořádné pročištění každému orgánu svého těla. Je dobré vědět, co kterému orgánu dělá dobře. Regeneraci potřebují hlavně ledviny, játra, střeva a kůže, uvítají ji ale i plíce a lymfatický systém.

  • Na ledviny petržel či chřest

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Pijte čistou pramenitou vodu, minerálky se sníženým obsahem sodíku, neslazené ovocné a bylinné čaje (nejlépe zelený, mátový, heřmánkový, kopřivový nebo z listů břízy), hodně zředěné ovocné nebo zeleninové šťávy. Vylučování ledvinami podporují i petržel nebo chřest.

  • Na střeva klystýr podle princezny Diany

    Dobré müsli poznáte podle ovesných vloček, které by měly být jeho základem.
    Autor: Shutterstock.com

    Jezte co nejvíc nestravitelné vlákniny, například v podobě ovesných vloček, celozrnného pečiva a množství zeleniny. To vám střeva „vykartáčuje“ a zbaví je nejrůznějších nánosů, škodlivých bakterií a rozkládajících se zbytků potravy. Střeva si můžete nechat vyčistit i tzv. colonhydroterapií, což je v podstatě takový lepší, velice šetrný klystýr – v oblibě ji měla i princezna Diana.

  • Játra ráda artyčoky

    Artyčoky
    Autor: Shutterstock.com

    Tenhle orgán vám také poděkuje za některé čaje – zelený, mátový nebo lapacho. Z potravin jsou na játra dobré artyčoky a česnek.

  • Kůži namažte skořicovým olejem

    Skořice: Tohle oblíbené vánoční koření vás polečně s horkým nápojem vás doslova rozpálí.
    Autor: profimedia.cz

    Tady je nejlepším detoxikačním prostředkem masáž aromatickými oleji. Ideální je olej skořicový, který pomáhá velmi silně prokrvit pokožku, a ta pak mnohem lépe vylučuje různé škodliviny.

  • Plíce posílí kyslíková terapie

    Utečte před depkami z podzimních plískanic do lázní! Relaxovat můžete i s 60% slevou
    Autor: sleviště.cz

    Nejlepší je pro ně pobyt na čerstvém vzduchu. Jestli je ale pro vás taková procházka opravdu nemožná, můžete si dopřát některou z kyslíkových a dechových terapií, které nabízí většina wellness center.

  • Lymfatický systém povzbudí lymfodrenáž

    Lymfodrenáž - komplexní léčebný program pro Vaše zdraví
    Autor: Netmedik.cz

    Tomu uleví už detoxikace ledvin, jater a střev, protože se do něj bude dostávat méně toxinů. Povzbudit ho ale ještě můžete lymfodrenáží, která podpoří tok lymfy mezi lymfatickými uzlinami. Také tuto proceduru (jde vlastně o speciální masáž) nabízí řada wellness center.

Autor: Zuzana Macková
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...