Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Jak se zbavit druhé brady? Seďte vzpřímeně a srovnejte si hormony!

  • Druhá brada nemusí být vždy způsobena jen nadváhou. Může za ni i zadržování vody v těle.
    14. února 2015 | 06:00

    Všichni mají tisíce skvělých rad, jak se zbavit přebytečných faldů na břiše nebo jak zpevnit prsa či zadek. Nějak se ale opomíjí nejviditelnější část těla, a to obličej. Na fotkách natahujeme krk jak žirafy a bradu mírně postrčíme dopředu, abychom se aspoň na obrázku zbavili nevzhledné partie, které říkáme druhá brada. Jak se jí zbavit jednou provždy?

  • Pozor na zrádnou vodu!

    Daří se vám poměrně úspěšně shazovat jednotlivé partie, ale tuk z vašeho podbradku stále nemizí? Možná že se ve vašem těle zadržuje více vody, než kolik vaše brada dokáže snést. Dejte si tedy pozor na potraviny a nápoje, které mají vlastnosti vodu v těle zadržovat. Jsou to hlavně alkohol, kofein a sůl. Po krátké době tak nebudete potřebovat Photoshop, abyste se druhé brady zbavili.
    opilé dívky, kamarádky
    Autor: Shutterstock
  • Vyříkejte si to s hormony

    Ach ano! Za všemi zrádnostmi a těžkostmi našeho života hledejme hormony! I v případě druhé brady. Pokud během vašich dnů máte pocit, že jste v obličeji nějaká kulatější, než obvykle jste, řekněte o tom svému gynekologovi. Může to být způsobeno hormonem jménem progesteron, který se během menstruace začíná vyplavovat a má na svědomí všechny špatnosti spojené s PMS. Jestliže je vám kolem čtyřicítky a k nateklému obličeji a druhé bradě občas zažíváte návaly horka, považujte to za první příznak blížící se menopauzy.
    http://prozeny.blesk.cz/kategorie/4745/domaci-lekar
    Autor: Archiv online Blesk pro ženy
    Po vysazení antikoncepce se vám může zhoršit PMS.
    Autor: Shutterstock.com
  • Zhubněte!

    Konečně se dostáváme k nejčastější příčině druhé brady – nadváze. Bohužel nelze hubnout pouze určitou část těla, konkrétně bradu, takže to budete muset vzít celé z gruntu a spolu s druhou bradou se rozlučte i s dalšími "většími" partiemi vašeho těla. Uvidíte, že právě obličej bude to místo, odkud přebytečný tuk půjde pryč jako jeden z prvních. 2204389:gallery:true:true
    Autor: Shutterstock.com
  • Seďte vzpřímeně

    Seďte vzpřímeně, a rozlučte se tak s druhou bradou!
    Autor: Shutterstock.com

    Když budete procvičovat správné držení těla, zbavíte se bolesti zad a k tomu jako bonus i druhé brady. Pokud budete sedět rovně, tak to nejen bude vidět mnohem méně, ale správnou polohou posilujete i svaly v čelisti, a eliminujete tak tuk v této oblasti.

  • Dělejte žvýkačkové cviky

    Když chceme mít hezky tvarovaný zadeček, začneme chodit běhat. To je pohyb, u kterého se nám totiž zpevní a tuky brzy vystřídají svaly. No a když chceme mít krásný obličej bez ovaru pod bradou, musíme také cvičit! Speciální žvýkačkový cvik. Nebojte, nic složitého to není. Stačí, když budete žvýkat, přičemž se zapojují nejen svaly čelistní, ale i další, včetně těch pod bradou. 
    Samovolná bublina vypuštěná při řeči s ředitelem školy udělá své..., říká se v jedné z povídek Šimka a Grossmanna. Jenže žvýkání je možná neslušné, ale rozhodně je zdraví prospěšné.
    Autor: profimedia.cz
  • Provádějte obličejovou gymnastiku

    Jen pouhé žvýkání žvýkaček vám ale možná stačit nebude. Jestli se chcete ale druhé brady zbavit, bude se z vás muset stát přeborník v obličejové gymnastice. Mimo posílení těch správných svalů si také protáhnete a zpevníte pokožku. Jak na to? Otevřete ústa, vytáhněte spodní ret těsně nad spodní čelist a s čelistí pak hýbejte nahoru a dolů. Cvik opakujte 10krát až 15krát.

    Můžete ještě vyzkoušet tento cvik: otočte hlavu na jednu stranu a bradou pomalu spočiňte na rameni. Poté hlavu pomalu vraťte do výchozí pozice a to samé opakujte na druhou stranu. Celé cvičení opakujte 10krát až 15krát.

    Zkuste se druhé brady zbavit pomocí jednoduchých cviků!
    Autor: Shutterstock.com

Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...