Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Skvělá zpráva: Ženy mají poprvé v historii vyšší IQ než muži!

Ženy jsou inteligentnější než muži!
23. července 2012 | 06:00

Neustále jsme my, ženy, podceňovány s tvrzením, že nejsme na vedoucích pozicích, kvůli našemu nízkému IQ! Teď je ale všechno jinak! Nejnovější průzkum nám hraje do karet. Jsme chytřejší než muži!

Inteligence se pomocí testů měří už sto let, poprvé v historii při stanovování kvocientu IQ ženy předčily muže. Dříve za nimi zaostávaly v průměru zhruba o pět bodů, v moderní společnosti ale poprvé pány dotáhly a dokonce slabě předběhly. S tímto závěrem přišel uznávaný expert na inteligenci profesor James Flynn z Nového Zélandu.

„V poslední stovce roků skóre IQ u mužů a žen pomalu roste, ale u žen vzrůstá rychleji. To je důsledek moderní doby. Složitost moderního světa nutí naše mozky se adaptovat a zvyšuje nám tak IQ,“ tvrdí profesor Flynn na stránkách britského listu Daily Mail.

Vliv moderní doby?

Na ženy jsou v dnešní společnosti kladeny vyšší nároky, zvládají rodinu i práci, takže jejich mozky fungují výkonněji. Profesor Flynn se teď hodlá na výzkum tohoto fenoménu zaměřit, protože zatím k podpoře jeho objevů existuje jen málo dat.

„Plný vliv moderní doby na ženy se začíná teprve projevovat,“ míní Flynn z University of Otago.

Novozélandský expert měřil IQ v zemích západní Evropy, v USA, Kanadě, Novém Zélandu, Argentině a Estonsku. Poprvé v historii prý ženy měly slabě lepší výsledky než muži.

„Jak je západní svět stále složitější a život více vyžaduje abstraktní myšlení, lidé se musejí více adaptovat,“ dodává Flynn.

Ženy jsou inteligentnější než muži!
Autor: Profimedia.cz

Autor: Famous.cz, Kema