Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Chraňte své zuby před zubním kazem! Víme jak

5. září 2011 | 00:00
Prezentace klienta |

Věděli jste, že při běžném čištění zubů „uklidíte“ jen 30 % plochy chrupu? Zdá se vám to zvláštní? Počítejte spolu s námi!

Kam kartáček nedosáhne

Zub se skládá ze tří částí: korunky, krčku a kořene. Korunka je běžně viditelná část chrupu, na kterou kartáčkem bez potíží dosáhnete. Zbylých 70 % vašeho zubu je ale schováno v dásni, kam během každodenní zubní hygieny rozhodně nezabrousíte. Že to není s ohledem na důmyslné krytí zubu potřeba? Pozor!

Zákeřný plak

V mnoha případech dáseň takzvaně netěsní a právě kvůli tomu nedokáže zub spolehlivě ochránit. Stačí malé odchlípnutí od chrupu a zubní plak se rázem dostane tam, kam nemá – tedy až k nejzranitelnějším částem zubu!

Měkká a lepivá vrstva plaku bohužel není neškodná. Tvoří ji drobné zbytky potravy, které představují ideální živné pole pro bakterie. Právě pohotové mikroorganismy se později podílejí na vzniku zubního kazu a zánětu dásní.

Chraňte své dásně

Zrádné bakterie páchají škody hlavně tím, že snižují pH na povrchu zubů. Původně neutrální prostředí dutiny ústní se kvůli jejich přítomnosti mění na kyselé a při překročení určité meze dochází k uvolňování minerálních látek, které naleptávají sklovinu zubu. Bakterie velmi často napadají také jemnou tkáň dásně, což může vést k dalším nepříjemným obtížím.

Spolehlivá ochrana

Před všemi výše uvedenými problémy vás dokonale ochrání nová zubní pasta Odol3dent Maximum, která je výjimečná tím, že chrání celý zub – tedy nejen korunku, ale také části schované pod dásní.

Obsahuje fluorid posilující zubní sklovinu, zamezuje vzniku kazů a zároveň dokáže kontrolovat množství zubního plaku u dásní, čímž je udržuje přilehlé těsně k zubům. Komplex aktivních složek navíc posiluje přirozenou bariéru chránící kořen zubu, který je mnohem měkčí a zranitelnější než vrchní část chrupu.

Vědecky potvrzeno!

Klinické testy prokázaly, že během pouhých dvanácti týdnů užívání dokáže zubní pasta Odol3dent Maximum snížit míru plaku až o 24 % v porovnání s běžnými pastami. Chcete-li pro svůj chrup udělat maximum, zvolte k péči o něj zubní pastu, která jej ochrání na 100 %!

Aby se nekácely stromy

Dalším důvodem k vyzkoušení zubní pasty Odol3dent Maximum může být informace, že se neprodává ve standardní papírové krabičce. Díky tomu se ročně ušetří 320 tun papíru a celosvětově se nepokácí 2 240 stromů.

Více informací na http://www.odol3dent.cz/maximum.