Sobota 21. září 2024
Svátek slaví Matouš, zítra Darina
Polojasno 21°C

Co jsou skryté dveře a jak fungují?

2. srpna 2024 | 00:00
Prezentace klienta |

Skryté dveře jsou inovativním designovým prvkem, který umožňuje vytvořit dokonale hladkou a nenápadnou plochu bez viditelných pantů či zárubní. Tento elegantní prvek interiéru nejen vizuálně zvětšuje prostor, ale také poskytuje široké možnosti přizpůsobení vzhledu dveří podle individuálních představ a potřeb.

Skryté dveře jsou stylovým designovým řešením, které vám umožní vytvořit co nejrovnější plochu, skrýt panty a učinit dveřní otvor a křídlo maximálně nenápadné.

Design skrytých dveří

Konstrukce skrytých dveří doslova splývají se stěnami. Dveře se instaluji do speciální hliníkové zárubně „zapuštěné“ do zdi. Nemají vyčnívající prvky, takže po finální montáži tvoří spolu se stěnou jeden celek. Interiéroví designéři tuto stylovou možnost provedení opravdu oceňují. Navíc použití skrytého kompletu vám vizuálně umožňuje učinit místnost prostornější.

Skryté bezobložkové dveře lze vyrobit v několika verzích. Verze s povrchem pro malování či tapetování umožňuje dokončení vzhledu dveří po instalaci podle individuálních představ. Můžete je tak přesně vyladit podle barvy místnosti či stylu nástěnné dekorace. Nebo si vyberte hotovou verzi – CPL, dýha, sklo, případně zrcadlo. Tato možnost zahrnuje hotovou tovární úpravu, která je vybrná tak, aby odpovídala určitému stylu v interiéru. Rám dveří přitom zůstává neviditelný, ale samotné dveřní křídlo je někdy dokonce speciálně zvýrazněno a sladěno s podlahou nebo nábytkem.

Autor: ERKADO CZ

Výhody interiérových dveří se skrytými zárubněmi

  • Schopnost zcela smazat hranice mezi stěnou a dveřmi. Designéři rádi zneviditelní tzv. pomocné dveře, např. do herny.
  • Úspora místa - díky absenci límců lze dveře namontovat v nejužším místě, kde standardní zárubeň nemá šanci.
  • Ideální řešení pro nestandardní otvory – pokud jste šťastným majitelem domu s nestandardními dveřmi, skryté dveře jsou vynikajícím řešením problému. Toto provedení se často používá pro dveře pod schody a v podkroví, tam, kde není možné instalovat tradiční dveře.
  • Sami se rozhodnete, zda plátno „rozpustíte“ v prostoru, nebo jej naopak zdůrazníte  – designové nápady nejsou omezeny. Můžete si vymyslet a realizovat jakýkoliv design křídla, zcela je zneviditelnit, nebo pověsit na dveře minimalistický obrázek.

A co nevýhody?

Stejně jako u jakékoli jiné designové techniky mají skryté interiérové dveře různé vlastnosti. Než si je pořídíte, měli byste je vzít v potaz. 

  • Nutnost včasné instalace – kvůli konstrukčním prvkům je nutné instalovat skryté dveře v počátečních fázích rekonstrukce nebo výstavby.
  • Dveře budou patrné ze zadní strany. Pokud je vše neviditelní na jedné straně, pak na druhé straně to bude patrné.
  • Cena –  náklady na skryté dveře a jejich montáž jsou samozřejmě o něco vyšší než u tradičního provedení.
  • Není tak snadné najít odborníka, který provede složité instalace, ale proto se vždy můžete obrátit na nás.

Skryté zárubně

Skryté zárubně jsou stylovým a odolným řešením pro jakékoliv prostory. Ať už řešíte dveře do bytu, do domu, nebo do komerčních prostorů, použití hliníkové zárubně má kromě estetického a stylového vzhledu řadu provozních výhod. Hliník je dokonale kombinován s různými materiály - tvrzeným sklem, dřevem nebo dřevodekorem CPL a povrchem Premium. Případně ho můžete přetřít vlastní barvou a udělat úplně neviditelným. Máme taky možnost dodat přímo z výroby zárubně kvalitně nalakované v bílé nebo černé barvě.

Autor: ERKADO CZ

Výhody hliníkových zárubní

  • Vysoká pevnost konstrukce a schopnost odolat značnému zatížení. Díky tomu jsou dveře s hliníkovým profilem žádané na veřejných místech s vysokým provozem.
  • Odolnost proti deformacím v důsledku teplotních změn a zvýšené vlhkosti.
  • Snadná údržba.
  • Odolnost proti opotřebení a nepříznivým vlivům, trvanlivost, dlouhodobé zachování fyzikálních a mechanických vlastností a atraktivní vzhled.

Výrobce dveří ERKADO nabízí každému kupujícímu nejen široký výběr interiérových dveří a zárubní, ale také bohaté příslušenství, jako kování, samozavírače, stavební pouzdra atd. Více zjistíte na oficiálním eshopu ERKADO .