Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Pozor na zloděje! Ochrání vás bezpečnostní dveře

22. března 2024 | 00:00
Prezentace klienta |

Nalijme si čistého vína. Cítit se doma bezpečně by chtěla každá z nás, ale s neustálým čtením o zlodějích a různých násilnících je najít svůj vnitřní klid čím dál tím těžší. Nejste v tom ale samy, spousta žen se rozhodla pro své bezpečí udělat maximum a vyměnila staré vchodové dveře za nové bezpečnostní dveře. Proč?

Kouzlo bezpečnostních dveří do bytu

V čem tkví kouzlo bytových bezpečnostních dveří? V jejich univerzálnosti a širokém využití. Možná jste se teď pozastavily, ale je to tak. Bezpečnostní dveře do bytu nejsou jen jakousi bariérou na oko. Jde o promyšlený výrobek, který vás dokáže zbavit spousty nepříjemností spojených s životem v bytovém domě. Pokud nemůžete vystát štěkání sousedovic psa, bouchání dveří od výtahu nebo lítání dětí po schodišti, pak jsou bytové bezpečnostní dveře právě pro vás.

Bezpečnostní dveře do bytu mají významné funkce, které přesahují pouhý vzhled. Jejich hlavním účelem je poskytnout vám soukromí a bránit nežádoucím návštěvníkům ve vstupu do vašeho domova. Bezpečnostní dveře, vyrobené z kvalitní celokovové konstrukce, jsou výzvou pro zloděje, kteří se s nimi jen těžko vypořádají.

Dveře s bezpečnostní třídou 3 jsou například odolné vůči násilnému překonání, vysazení z pantů a odvrtání zámku. Ani s běžnými nástroji, jako jsou těžké kladivo, vrtačka nebo páčidlo, zloději neuspějí. Díky certifikaci třídy 3 navíc můžete získat lepší pojištění domácnosti, což je vždycky fajn.

Autor: HT DVEŘE s.r.o.

A co oheň?

Vstupní dveře bezpečnostní neslouží pouze k ochraně před zloději. V ideálním případě mají i protipožární úpravu, a tak vás ochrání i před ohněm a kouřem. Nikdy nevíte, kdy vás soused zapomene zhasnout svíčku.

V takových případech se vám budou hodit kvalitní bezpečnostní dveře s označením El nebo EW. Tento certifikát udává, jak dlouho dokáží dveře odolávat ohni a kouři. Často se setkáváme s třídami 30 až 180. Čísla přitom udávají čas, po který vás dokáží dveře ochránit před přibližujícím se ohněm. Obecně platí, že bytové bezpečnostní dveře s El 30 poskytnou dostatek času pro příjezd hasičů.

Pro obyvatele panelových nebo činžovních domů, kde jsou bytové jednotky považovány za požární úseky, jsou pak protipožární dveře nezbytné.

Konec hluku a rychlá výměna

Život v bytovém domě často zahrnuje nežádoucí hluk, který může být pro mnoho lidí problémem. Existují ale způsoby, jak s tímto nepříjemným hlukem zatočit nebo ho alespoň snížit. Vchodové dveře totiž můžou mít speciální dvojité těsnění, díky kterému vás nejen chrání před hlukem, ale také zabraňují úniku tepla do chodby nebo pronikání chladu zvenčí.

A teď už k samotné výměně. Nebojte, je rychlá, nezabere déle než 7 hodin a často je dokonce rychlejší. Co si ale určitě musíte pohlídat? Rozhodně nesmíte nainstalovat nové bezpečnostní dveře do stávající zárubně. Pak byste přišly o všechny výhody, které jsme tady pracně vyjmenovávali.

Správná instalace je klíčová pro zachování protihlukových a izolačních vlastností dveřního křídla. Při výměně dveří je tedy nutné vyměnit i zárubně. Ale nebojte, pokud se spolehnete na dobrou českou firmu s dlouholetou tradicí a zástupem spokojených zákazníků, montáž budete mít v ceně včetně úklidu a odvozu starých dveří i zárubní. Prostě all inclusive. A pak už budete doma zase v bezpečí a v klidu.

Autor: HT DVEŘE s.r.o.