Neděle 23. června 2024
Svátek slaví Zdeňka, zítra Jan
Polojasno, déšť 23°C

Už víte, kam vyrazit na dokonalou letní dovolenou?

13. června 2024 | 00:00
Prezentace klienta |

Léto už pomalu klepe na dveře, ale jak už to v našich končinách bývá, projevuje se zatím poněkud nesměle. Pokud se vám tedy v poslední době o něco více zdá o plážovém písku, průzračném moři a hřejivých paprscích horkého slunce, není se čemu divit. Tak co se vypravit létu vstříc a zaletět si na skvělou letní dovolenou u moře?

Nejprve je však třeba zodpovědět si zásadní otázku, a to kterou destinaci zvolit. V dnešním článku se vám pokusíme rozhodování aspoň trochu usnadnit.

Dovolená ve španělském rytmu na Mallorce

Náš první tip pravděpodobně nejspíš osloví především mladší cestovatele, ale zváni jsou samozřejmě všichni. Pokud ve vašich představách o dokonalé dovolené nechybí tanec, hudba a plážová párty trvající mnohdy až do východu slunce, španělský ostrov Mallorca je pro vás skvělou volbou. Místní plážové kluby jsou považovány za jedny z nejlepších na světě a i díky nim se o Mallorce často hovoří jako o jednom z center nočního života celého Středomoří. Místa jako Beso Beach, Mhares Sea Club či Purobeach Illetas si již získaly srdce milionů cestovatelů z celého světa a jsme si jisti, že si získají i to vaše!

Autor: Coral Travel s.r.o.

A co až se dostatečně nabažíte plážových radovánek? Jedna věc je jistá – nehrozí, že byste se během své dovolené na Mallorce začali nudit. Kromě plážové zábavy všeho druhu zde totiž najdete také nádhernou přírodu, která přímo láká k procházkám či k výletům na kole. Vypravit se můžete například do pohoří Sierra Tramuntana. Zdejší horské vesničky jsou doslova jako z pohádky a navíc bývají často propojeny turistickými trasami, na kterých si budete moci pěkně zblízka vychutnat místní překrásnou přírodu. Hlavní město Palma pak nabízí spoustu možností kulturního a kulinářského vyžití; anebo se můžete prostě ztratit v uličkách jejího historického centra. Na dovolené na Mallorce si zkrátka přijde na své opravdu každý.

Romantická dovolená v Řecku

Řecko je se svými 6000 ostrovy a ostrůvky jednou z nejpopulárnějších destinací pro letní dovolenou na celém světě. Jeho dechberoucí historie, nádherná příroda a vynikající kuchyně láká každoročně miliony turistů z celého světa. Řecko je také jako stvořené pro romantickou dovolenou v páru. Jen si představte, jak se procházíte ruku v ruce úzkými uličkami hlavního města Rhodos na stejnojmenném ostrově nebo společně sledujete západ slunce nad světoznámými plážemi Balos či Elafonisi na Krétě. Garantujeme vám, že zážitky a vzpomínky na společně strávený čas vás budou provázet po celý život.

Autor: Coral Travel s.r.o.

Řecko je skvělou volbou i pro ty, které to více než do měst a na pláže táhne do přírody. Na Krétě vás čeká například největší a podle některých i nejkrásnější soutěska celého Řecka Samaria, kterou vede 16 km dlouhá stezka, po níž snadno dojdete až k moři. Na konci své cesty se navíc můžete občerstvit v tradiční taverně a pak už jen příjemně unaveni pozorovat, jak poslední paprsky slunce dopadají na černý písek zdejší pláže.

Dovolená v Bulharsku, která vás překvapí

O této balkánské zemi jste možná slyšeli od svých rodičů či prarodičů, kteří sem jezdili, možná tak trochu z nedostatku alternativ, na dovolenou ve dnech svého mládí. Bulharsko se však od té doby velmi změnilo a dnes je to překrásná moderní země, jež poskytuje svým návštěvníkům veškeré pohodlí, které si mohou na své dovolené přát.

Autor: Coral Travel s.r.o.

Navzdory pokroku však tato země neztratila nic ze své autentické balkánské bezprostřednosti. Je to země nebývalých přírodních krás, jedinečné kultury a především přátelských lidí, kteří se rádi baví, a to zejména při dobrém bulharském jídle a se sklenkou místního skvělého vína, piva či ovocné pálenky rakije. Jejich přátelská povaha se projevuje i ve službách, jejichž úroveň se navíc rok od roku zvyšuje. Ať už zvolíte odpočinkovou dovolenou v luxusním hotelu, či se rozhodnete prozkoumat nádhernou bulharskou přírodu a bohatou historii, nebudete litovat.

Turecko, skvělá dovolená pro rodiny s dětmi

Brána orientu, země na rozhraní dvou kontinentů, exotické a přesto dostupné… Tohle vše je Turecko. Pobřeží Turecké a Egejské riviéry je doslova poseté luxusními hotely s vynikajícím All inclusive a zdejší pláže s mělkou vodou a postupným vstupem do moře představují ráj pro rodiny s malými dětmi. Když k tomu připočteme ještě přátelskou povahu Turků, pro které jsou navíc děti něco jako náboženství, můžete si být jisti, že lepší destinaci pro svou rodinnou dovolenou byste hledali jen stěží.

Autor: Coral Travel s.r.o.

A pokud jsou vaše děti již větší nebo jste se rozhodli vyrazit na dovolenou bez nich? I tak vám má Turecko hodně co nabídnout. Turecké pobřeží je totiž plné antických památek, krásných horských řek s čistou vodou, které jsou jako stvořené pro rafting či kaňoning, a výhledů na zdejší nádhernou členitou krajinu.

Expertem (nejen) na dovolenou v Turecku je cestovní kancelář Coral Travel. Podívejte se na jeho nabídku zájezdů do Turecka a dalších destinací!