Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Last minute Mallorca a last minute Turecko: Která destinace je vhodnější pro dobrodruhy?

26. dubna 2024 | 00:00
Prezentace klienta |

Při plánování dovolené na poslední chvíli mohou dobrodruzi narazit na dilema: vydat se na prosluněné pláže Mallorky nebo objevovat skryté poklady Turecka? Každá z těchto destinací nabízí jedinečnou kombinaci dobrodružství, kultury a relaxace. V tomto článku se podíváme na to, co může nabídnout Mallorca a Turecko v roce 2024 pro ty, kteří hledají vzrušení a nepředvídatelnost, kterou může zažít i díky dobře zvolené dovolené last minute.

Last minute Mallorca 2024: Království přírody a skrytých zákoutí

Mallorca je obklopena nádherným Středozemním mořem a představuje skvost mezi Baleárskými ostrovy. Najdete zde pestré přírodní bohatství, od hlubokých modrých vod po vrcholky pokryté zelení. Tento ostrov, který se pyšní úchvatnými pobřežními liniemi, zázračnými jeskyněmi a rozmanitými krajinnými scenériemi, láká každoročně milovníky dobrodružství, relaxace i kultury. Mallorca je místem, kde se spojují tradice s moderním pohodlím, a kde se v každém zákoutí skrývá příběh čekající na objevení.

Nabídka Mallorca na TUI.cz ukazuje, že All inclusive resorty i zde nabízejí luxusní ubytování s plným servisem pro ty, kdo chtějí kombinovat odpočinek s objevováním ostrova. All inclusive Mallorca je zde pak pro všechny, kteří si chtějí užít bezstarostnou dovolenou. Na druhou stranu, i v rámci dovolené, jakou nabízejí All inclusive zájezdy, můžete na Mallorce potěšit svou duši dobrodruha.

Proč je Mallorca rájem pro dobrodruhy?

Mallorca láká sportovce a dobrodruhy všeho druhu. Od treků po Serra de Tramuntana, která je na seznamu UNESCO, po průzkum skrytých jeskyní jako Coves del Drac, Mallorca překypuje přírodními krásami čekajícími na objevení. Zájezdy Mallorca nabízí spontánním cestovatelům nejen výhodné ceny, ale i možnost zažít ostrov bez davů turistů. Zde je několik míst, které byste neměli vynechat, pokud chcete, aby byla vaše dovolená Mallorca nejen odpočinková, ale i aktivní.

Trekking v Serra de Tramuntana

Toto pohoří, které bylo prohlášeno za světové dědictví UNESCO, nabízí nespočet turistických tras vedoucích přes dechberoucí krajinu. Cesty jako Camí de s'Arxiduc nebo GR221 jsou dokonalou výzvou pro turisty hledající kombinaci fyzické aktivity a panoramatických výhledů.

Cykloturistika

Mallorca je považována za jedno z nejlepších míst pro cyklistiku v Evropě. S více než 1 250 km cyklostezek různých obtížností je ostrov rájem pro cyklisty. Trasy vedoucí přes venkov, podél pobřeží, a přes horská zákoutí, jako je Cap de Formentor, nabízí nádherné výhledy a vyžadují různé úrovně zdatnosti.

Turecko 2024: Křižovatka kultur a dobrodružství

Na druhé straně, Turecko představuje úchvatnou směsici východních a západních kultur, historických památek a nádherných přírodních scenérií. Nabídka Turecko na TUI.cz vyniká zejména lokalitami jako Antalya a Alanya, které jsou ideální pro milovníky historie a přírody. All Inclusive Turecko je známé svými hotely a resorty poskytujícími vynikající výchozí bod pro průzkum starověkých ruin, bazilik a přírodních divů jako jsou Pamukkale nebo Kappadokie.

Když se řekne „dovolená Turecko“ mnoho lidí si představí nějakou formu dobrodružství, ať už jde o let horkovzdušným balonem nad údolími Kappadokie, potápění v tureckých modrých vodách nebo objevování starobylých měst z doby římského impéria. Zájezdy Turecko přinášejí možnost zažít toto vše s neuvěřitelnou flexibilitou a za výhodné ceny.

Dobrodružství v Turecku: Co tato země nabízí?

Turecko má bohatou kulturu, fascinující historii a ohromující přírodu, díky čemuž nabízí nezapomenutelný zážitek pro všechny dobrodruhy. Ať už hledáte relaxaci na pláži, poznávání starobylých památek, nebo adrenalinové aktivity, Turecko uspokojí všechny vaše touhy.

Jízda na koni po Kapadokii

Prozkoumejte úchvatná údolí a bizarní skalní útvary Kappadokie z koňského hřbetu a užijte si panoramatický výhled z jedinečné perspektivy. Vydejte se na hodinovou vyjížďku po malebných stezkách s průvodcem, který vám poodhalí tajemství této fascinující oblasti.

Trekking v Lykijských horách

Pokud toužíte po procházce v horách, projděte se po stezkách Lykijských hor s úchvatnými výhledy na majestátní hory a tyrkysové pobřeží Středozemního moře. Vybrat si můžete z různě náročných tras, na kterých objevíte malebné vesničky, starobylé ruiny a skryté pláže.

Ať už se rozhodnete pro super last minute Mallorcu nebo zvítězí last minute dovolená v Turecku, obě destinace nabízí bohatý výběr dobrodružství a zážitků. Mallorca je ideální pro milovníky přírody, kteří chtějí prozkoumat unikátní krajinu a užít si klid u moře. Turecko nabízí dobrodružství na každém kroku – od průzkumu antických ruin po plavbu na jachtě podél turecké riviéry.

Nezáleží na tom, kterou destinaci si vyberete, last minute nabídka na TUI.cz vám zajistí nezapomenutelné zážitky a možnost objevit kouzlo spontánní dovolené. Připravte se na dobrodružní last minute 2024 tak, že využijete last minute TUI!