Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Knižní tipy: pecky pro mrňousky i školáky

15. listopadu 2023 | 00:00
Prezentace klienta |

Stojíte v knihkupectví a bezradně se rozhlížíte po knihách pro děti? Nevíte, které z té záplavy novinek vybrat? Pomůžeme vám. Máme pro vás tipy na skvělé knihy pro nejmenší děti, začínající čtenáře i náctileté. S těmihle knížkami doma zabodujete, to nám věřte. 

Nový díl oblíbené série 

(2–5 let)

S knihou Rok na horách se fantazie vašich nejmenších rozjede na plné obrátky. Žádný text, zato stránky plné barevných ilustrací, na kterých můžete společně pátrat po stopách zvířat, všímat si promyšlených detailů a sledovat, jak se horské prostředí během roku mění.

Knížka má pevné listy, takže se nemusíte bát dát ji do ruky nejmenším dětem, pátrání po lesním duchovi nebo hra s hledáním rozdílů se budou líbit předškolákům. Máme odzkoušeno, že se u knihy zabaví i sourozenci: starší dává úkoly mladšímu a ten nadšeně hledá na stránkách.

Náš tip: Přibalte si knihu do batůžku, až půjdete na výlet. Dost možná najdete podobný potůček nebo ohradu s ovečkami a budete je moct porovnávat s ilustracemi.

Autor: Nakladatelství Host

Malá čarodějnice dnešní generace? Hrozálie!

(5–8 let)

Magie a kouzla, to je zaručené lákadlo pro všechny zvědavé děti, které by se stejně jako hlavní hrdinka knihy Hrozálie se chce stát čarodějnicí chtěly naučit čarovat. Hrozálie jim na svém příběhu ukáže, že je k tomu potřeba dostatek odvahy a odhodlání. A že je dobré nenechat se odradit prvním nezdarem a jít si za svým. To zní jako nějaká chytrá poučka, co?

Žádný strach, tahle knížka je všechno, jen ne nudná a poučná. Na pohádkovém půdorysu zdařile boří stereotypy, je napínavá a vtipná a při předčítání se pobaví i maminky. Na každé stránce jsou ilustrace, textu je tak akorát, takže knížku můžete dát do rukou i začínajícímu čtenáři.

Všimněte si: Grafické zpracování knihy je jednoduše úžasné. Zadní klopa uzavírá stránky do pomyslné truhličky na poklady opatřené zámkem. Tohle se dětem bude líbit!

Autor: Nakladatelství Host

Aktuální témata náctiletých zabalená do skvělé knihy

(10–13 let)

Sociální sítě, vztahy, vyloučení i sebepřijetí. Témata, která rezonují v hlavách snad všech dětí v citlivém věku okolo jedenácti let. Trápí se vaši náctiletí tím, že nevypadají dobře, nemají ty „správné“ přátele ani cool aktivity?

Dejte jim do ruky knížku Prázdniny za všechny prachy. Možná si u ní vzpomenou na vlastní prázdniny a možná zjistí, že nejsou jediní na světě, koho něco trápí.

Pozor: Dospívat v době sociálních sítí není jednoduché. Před našimi dětmi leží výzvy, kterým jsme my ještě čelit nemuseli. Tahle knížka jim s jejich zvládáním může pomoct. 

Autor: Nakladatelství Host

Jak z dětí vychovat čtenáře? Čtěte naše ověřené tipy.