Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Probiotika řeší řadu kožních problémů. Dejte stopku akné i nepříjemným vyrážkám

18. října 2023 | 00:00
Prezentace klienta |

Stav naší kůže a pleti je dobrým ukazatelem našeho vnitřního zdraví, a to zejména střev, které osidluje až 400 různých druhů bakterií a kvasinek. Pokud tedy bojujete s akné, ekzémy a dalšími svědivými vyrážkami nebo jen toužíte po jemnější pokožce, probiotika mohou výrazně pomoci. A jak moc? To vám prozradíme v tomto článku.

Jestliže hýčkáte svou pleť a pokožku nejrůznějšími krémy a mastmi, ale stále bez vytouženého výsledku, pak nezapomínejte, že i zdraví střev má na stav kůže velký vliv. Průmyslově zpracovaná strava, UV záření, stres či chronický zánět mohou způsobit nerovnováhu mezi prospěšnými a škodlivými mikroby. To se brzy projeví i na pokožce, která svědí, více se potí, je náchylnější ke kožním infekcím a tvorbě vyrážek nebo lupů.

Zdravý střevní mikrobiom
Autor: MOVit Energy s.r.o.

Jaké kožní nemoci mohou probiotika pomoci vyřešit či zmírnit?

Probiotika jsou díky svým protizánětlivým účinkům často zmiňována v boji proti atopickému ekzému nebo akné. Regulují tvorbu kožního mazu, zmírňují svědivost a způsobený zánět. Zvláště kmeny Lactobacillus paracasei a Lactobacillus reuteri mají velmi pozitivní vliv na kůži.

Řada studií také prokázala, že dokážou účinně předcházet rakovině kůže a napadení pokožky volnými radikály z UV záření slunce tím, že vyrovnávají pH pokožky. Hodnota pH kůže se totiž s věkem zvyšuje a pokožku vysušuje, což jsou otevřené dveře pro infekce.

Jaká probiotika jsou nejlepší a nejúčinnější?

Probiotika se nacházejí přirozeně ve fermentovaných potravinách a dále je najdete v doplňcích stravy, které jsou zvláště vhodné, pokud už nějaký kožní problém řešíte. Koncentrace probiotik je tam totiž mnohonásobně vyšší, a navíc máte přesný přehled o jednotlivých bakteriálních kmenech.

Autor: MOVit Energy s.r.o.

Probiotika MOVit obsahují nadstandardní množství živých bakteriálních kolonií v jedné kapsli s přesně specifikovanými laktobacily a bifidobakteriemi a vitaminem C pro posílení imunity.

Celou řadu zmíněných probiotik naleznete na stránkách drmax.cz, benu.cz nebo lekarna.cz a v dalších online prodejnách.

Akné, ekzém i další kožní onemocnění se s pomocí přátelských bakterií mohou stát snadno minulostí!