Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Smažené hranolky zachraňují život? Tohle není žádný mýtus!

11. října 2023 | 00:00
Prezentace klienta |

Milovníci hranolek zbystřete. Letošní McHappy Day je již za humny a vaše láska k dozlatova osmaženým bramborám tak opět pomůže dobré věci. 13. října půjde totiž polovina tržeb z prodeje veškerých hranolek v tuzemských restauracích McDonald’s na podporu Nadačního fondu Dům Ronalda McDonalda, který vybudoval a zdarma poskytuje ubytování rodinám dlouhodobě nemocných dětí ve FN Motol.

Projekt McHappy Day má dlouholetou tradici a funguje na jednoduchém principu – jeden den v roce je 50 % hranolkové tržby ze všech restaurací v zemi věnováno Nadačnímu fondu Dům Ronalda McDonalda, který v České republice vybudoval a provozuje první Dům Ronalda McDonalda. Ten stojí ve FN Motol a zdarma slouží jako dočasný domov rodinám dětí podstupujících opakovanou či dlouhodobou hospitalizaci a léčbu.

Aby rodiny mohly být spolu

Dům nabízí zázemí v celkem 21 pokojích a rodinám poskytne pomoc klidně i uprostřed noci. Samotné rodiny doporučuje ošetřující personál FN Motol. Hospitalizace dítěte je velkou nejen psychickou, ale také časovou a finanční zátěží, která významně působí na chod zbylé rodiny. Navíc sami lékaři se shodují, že přítomnost rodiče u dětského pacienta má zásadní vliv na efektivitu i délku jeho léčby. A právě rodinnou blízkost, v duchu konceptu péče zaměřené na rodinu, se snaží Dům Ronalda McDonalda malým pacientům zajistit. Rodiče pomohou pacientovi s adaptací na nemocniční prostředí, spoustu věcí mohou třeba i lépe vysvětlit nebo je ukonejšit. „Velmi děkuji všem, kteří se do letošního McHappy Day rozhodnou zapojit, a přispět tak na chod Domu Ronalda McDonalda. Právě díky jejich příspěvkům můžeme udržovat Dům v chodu a pomáhat tak rodinám dlouhodobě nemocných dětí,“ říká Ivana Švingrová Pešatová, výkonná ředitelka Nadačního fondu Dům Ronalda McDonalda.

Autor: Reklamní společnost McDonald´s s.r.o.