Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Jste ve stresu? Vyzkoušejte bungee jumping!

13. července 2023 | 00:00
Prezentace klienta |

Zmáhá vás stres a nevíte, jak vypnout? Objevte svět adrenalinových sportů, které vás přinutí žít přítomností. Na starosti místo nezbyde!

Ačkoli to zní na první pohled spíš jako vtip, mohou adrenalinové sporty, jako je například bungee jumping, stres nejen vyvolávat, ale také jeho hladinu snížit a přinést další benefity pro naši pohodu. Jak je to možné?

Dobrý pocit z překonání sama sebe

Bungee jumping poskytuje možnost překonat vlastní obavy a strachy. Pokud se rozhodnete pro tento druh adrenalinového sportu, musíte se vyrovnat se strachem z výšky, nejistoty a neznáma. A když se úspěšně postavíte svým strachům, získáte důvěru ve vlastní schopnosti. Překonání překážek vede k vyšší sebedůvěře a také zvýšení pocitu kontroly nad svým životem. Nějaké trable v práci vás už tak snadno nerozhodí.

Pořádná nálož endorfinů

Překonání strachu vede také k vyplavení endorfinů, nazývaných hormony štěstí. Ty působí jako přírodní protijed proti stresu a napětí. A věřte, že po takovém výletu mimo komfortní zónu na vás čeká hotová záplava endorfinů. Pocit euforie a štěstí budete cítit ještě několik dalších hodin.

Autor: Adrop s.r.o.

Budete tady a teď

Další faktor, který prohlubuje stres, je dát mozku prostor toulat se v myšlenkách a přemýšlet, co bylo anebo by být mohlo. Když si stoupnete nad propast, kde vás od pádu do hlubiny dělí jen pružné lano připevněné za kotníky, moc kapacity na přemýšlení vám nezbyde. Budete se soustředit na přítomný okamžik a na prožitky s ním spojené.

Kde si bungee jumping skočit?

Skáče se po celém světě, Česko nevyjímaje. U nás si třeba můžete skočit z televizní věže v Harrachově, kde se skáče z výšky 36 metrů. Jde o ideální startovací můstek do světa adrenalinu. V řadě měst, jako je Praha, Brno, Plzeň, Olomouc nebo Ostrava, si skočíte z jeřábu z výšky 50 metrů. Brno pak nabízí ještě o chlup větší adrenalin, a to skok ze 110 metrů. Další lahůdku najdete kousek od Chomutova, kde si skočíte z 62 metrů vysokého mostu. Je o nejvyšší most u nás, ze kterého se skáče. Kdo by nechtěl skákat po hlavě, může zvolit tzv. Kienovu houpačku, kde se proletíte nohama dolů a zhoupnete se rychlostí přes 100 km/h!

Autor: Adrop s.r.o.

Ve světě pak najdete lahůdky jako 260 metrů vysokou plošinu Zhangjiajie v Číně, která je momentálně nejvyšším bungee jumpingovým místem, nebo skok z 220 metrů vysoké přehrady Verzasca ve Švýcarsku, kde vás čeká až 7 sekund volného pádu.

Bezpečnost na prvním místě

Ať se ale rozhodnete skákat kdekoli, dobře si provozovatele prověřte. Bungee jumping je velmi bezpečný sport, ale jen za předpokladu, že se dělá správně. Při zakoupení poukazu od ověřené zážitkové agentury, jako je například největší československá zážitkovka Adrop.cz, se o svou bezpečnost bát nemusíte. Všechny dodavatele nejdřív důkladně prověří. V jejich nabídce najdete přes 700 adrenalinových i relaxačních zážitků.

Tak co, máte odvahu to zkusit?