Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Sportovní radost malých šampionů by neměl překazit nedostatek financí

19. května 2023 | 00:00
Prezentace klienta |

Užitečné dovednosti i pevná přátelství – sportování přináší dětem mnoho dobrého. Často však znamená i zvýšenou finanční zátěž pro rodiče malých sportovců. Pro ty, kteří si z různých důvodů nemohou dovolit hradit třeba kroužky nebo sportovní výbavu, je tu Česká olympijská nadace a její partneři, jako například společnost Procter & Gamble.

Sport posiluje v dětech týmového ducha a umožňuje jim prožívat nadšení z vítězství i naučit se přijmout prohru. To vše ke sportu patří. Díky němu získávají děti pro život důležité vlastnosti a schopnosti, ze spoluhráčů se stávají kamarádi na celý život a z vyhraných zápasů vzpomínky, které jim nikdo nevezme.

Úspěšná tenistka Lucie Šafářová si uvědomuje, co vše jí sport dal, a proto se stala podporovatelkou České olympijské nadace. „Kdybych sama nezískala v dětství podobnou podporu, určitě bych si nesplnila sen být na olympiádě,“ vysvětluje. „Proto jsem se stala ambasadorkou olympijské nadace a chci pomoci plnit další dětské sny. Budu ráda, pokud mi s tím pomůžete.“

Autor: Procter & Gamble Czech Republic s.r.o.

K Lucii se nyní může připojit úplně každý, kdo nakupuje drogerii nebo kosmetiku – na podporu malých sportovců teď totiž zamíří jedno procento z každého produktu od společnosti Procter & Gamble zakoupeného v drogerii Rossmann, a to až do 23. května. Jedná se například o prací prostředky Ariel nebo Lenor, šampony a kondicionéry Pantene nebo Head & Shoulders, Jar na nádobí, žiletky Gillette, kartáčky a pasty Oral-B nebo plenky Pampers. Není tedy nic jednoduššího než při příštím nákupu těchto produktů zamířit do drogerie Rossmann a nakoupit rovnou celou zásobu. Až do 23. května totiž z každého zde zakoupeného produktu od firmy Procter & Gamble poputuje jedno procento z jeho ceny přímo na podporu sportování dětí ze sociálně slabých rodin, kterým pomáhá Česká olympijská nadace.

Česká olympijská nadace existuje už 10 let a za tu dobu podpořila téměř 4 000 dětí. Přispívá dětem bez ohledu na výkony, důležité je nadšení pro sport a to, že děti baví. Veronika Opršalová, ředitelka České olympijské nadace, upřesňuje: „Přispíváme dětem nejen na oddílové příspěvky, ale i na sportovní vybavení, soustředění a kempy či sportovní prohlídky. Sport může být pro děti zásadním formujícím faktorem. A to nejen z hlediska fyzického zdraví, ale i toho psychického. Děti se naučí, co je to fair play – ve sportu, ale i v životě. Najdou si kamarády, se kterými mají společné zájmy. Kromě toho jim sport dodá odhodlání, sebedůvěru a morální zodpovědnost. Velmi si vážíme toho, že společnost Procter & Gamble naši nadaci dlouhodobě podporuje.“

A společně s Procter & Gamble a Lucií Šafářovou teď můžete každodenní malé šampiony podpořit i vy!

Autor: Procter & Gamble Czech Republic s.r.o.