Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vánoce, o jakých jste vždy snili…

7. prosince 2022 | 00:00
Prezentace klienta |

Vánoce, nejkrásnější svátky v roce, se nezadržitelně blíží. Je to období, které si přejeme strávit se svými blízkými, v klidu, pohodě a bez stresu. Zároveň ale chceme vytvořit co nejhezčí zázemí celé, mnohdy široké rodině, a tak horečně uklízíme, nakupujeme, vaříme a pečeme. Co takhle zkusit letos předvánoční shon omezit, ale přesto přichystat ty nejkrásnější Vánoce, na které budou všichni dlouho a rádi vzpomínat?

Vše zvládnete příjemně a bez zbytečného shonu, pokud se vypravíte do některé z prodejen Kaufland. Tam totiž za příznivou cenu pořídíte vše, co vám a vašim blízkým pomůže vykouzlit nezapomenutelné svátky.

Autor: Shutterstock

Vánoční inspirace

Stejně krásné a jedinečné jako Vánoce je již čekání na ně. Už během adventu si můžete slavnostně vyzdobit domov a navodit sváteční atmosféru. V široké nabídce Kauflandu naleznete nejen vánoční dekorace jako ozdoby a světýlka, ale také svícny a věnce. Chybět nebude ani zelené, zlaté a stříbrné jmelí či pro vánoční období typická květina – vánoční hvězda.

Jednou z nejkrásnějších vůní, které se mohou linout domácností, bývá ta z vánočního cukroví. Pečení a ujídání drobných sladkostí patří k těm nejbáječnějším tradicím, které si s sebou neseme z dětství a na které se znovu a znovu těšíme každý rok. V Kauflandu na jednom místě seženete všechny ingredience pro cukroví, kterým si vysloužíte jeden kompliment za druhým, ať už jsou to ořechy, čokoláda, rozinky, vzácné koření nebo kvalitní základní suroviny na pečení jako výběrové druhy mouky, vejce od slepic z výběhu na trávě či lahodné máslo. A sladkých dobrot se nemusíte vzdát ani tehdy, pokud byste si pečení chtěli zjednodušit nebo se místo něj raději vydat třeba bruslit či na adventní procházku. V sortimentu Kauflandu můžete totiž vybírat z několika druhů hotových těst s máslem, bezlepkových směsí na pečení i již hotového cukroví od renomovaných pekařů.

Štědrovečerní menu

Ty nejlepší pokrmy si žádá také nejtajemnější den v roce, Štědrý den. Snadno prostřete bohatou tabuli a připravíte typické i méně tradiční chody, které podtrhnou jedinečnou atmosféru štědrovečerní hostiny a společné kouzelné chvíle. Na pultech najdete čerstvého českého kapra i mlíčí a jikry na typickou rybí polévku, filety z lososa nebo vinnou klobásu vyráběnou podle staré tradiční receptury ve vlastním masozávodě. Odtamtud pochází také vepřová kýta K-Mistři od fochu z Modletic! na skvělé řízky, které můžete doplnit ještě bramborovým salátem privátní značky K-Jarmark. S lahodnými pokrmy se výborně snoubí také skvělá vína. Sváteční večeři pak můžete zakončit sladkou tečkou, třeba ve formě vánoční zmrzliny s příchutí perníku a štrúdlu.

Autor: Shutterstock

Veggie Vánoce

Na své si v Kauflandu přijdou i vegetariáni a vegani. Značka K-take it veggie nabízí například veganské rybí prsty, které ozvláštní každou štědrovečerní tabuli a jsou vhodnou alternativou smaženého kapra. Menu můžete doplnit hummusem nebo připravit jednohubky s veganskými pomazánkami, které se hodí ke každé sváteční příležitosti.

Autor: Kaufland Česká republika v.o.s.

Stylově udělejte i tečku za letošním rokem – přichystejte silvestrovskou party, která vás i vaše přátele s lehkostí doprovodí do roku 2023. Mimořádné pohoštění pro poslední letošní den připravíte díky velkému množství delikates, které najdete pod značkou K-Favourites, K-Jarmark či K-Classic. Ať už jsou to sýrové speciality a sýrová plata, uzeniny, tapas a další lahůdky.

Zkuste se tedy letos vypravit pro inspiraci do Kauflandu. Pod jednou střechou nakoupíte pohodlně vše pro radostné, šťastné Vánoce, které si díky ušetřenému času a úsilí tentokrát budete moci pořádně užít. Vyměňte předvánoční shon za nenahraditelné chvíle strávené s rodinou a přáteli, usedněte společně k bohatě prostřenému stolu a oslavte tento rok svátky tak, jak jste si to vždy přáli.

Autor: Kaufland Česká republika v.o.s.

Tipy na dárky:

Lahůdkou pro slavnostní hodování, ale také nezvyklým luxusním dárkem je legendární španělská šunka Jamón Serrano či dárková balení plná specialit.

Autor: Kaufland Česká republika v.o.s.

V předvánočních týdnech najdete i širokou nabídku hraček. Od dřevěného vláčku s kolejnicemi, puzzle až po různé druhy Lega.

Univerzální dárek pro každého – darujte poukázku na nákup v prodejnách Kaufland s vánočním motivem.

Autor: Kaufland Česká republika v.o.s.