Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Veletrh FOR INTERIOR 2022 v září: Představí široký výběr nábytku a interiérového vybavení

15. září 2022 | 00:00

Podzimní veletrh nábytku, interiérů a bytového designu FOR INTERIOR bude přehlídkou novinek a trendů z oboru. Ve dnech 20. až 24. září se v PVA EXPO PRAHA sejdou tuzemské i zahraniční značky, představí se novinky i kvalitní řemeslo a profesionálové z oboru uvedou atraktivní doprovodný program plný workshopů, přednášek i komentovaných prohlídek.

Veletrh FOR INTERIOR je tradiční, nejvýznamnější oborovou událostí, na níž se scházejí výrobci, dodavatelé a značky nábytkářského oboru a bytového designu. Kromě novinek na expozicích vystavovatelů uvidí návštěvníci ve dvou halách výstaviště i nepřeberné množství osvědčených modelů všech druhů nábytku a tipů na zvelebení domova. Vybírat bude možné v sekcích sedacích souprav, postelí, matrací, kuchyní, svítidel, bytového textilu a doplňků, ale i z oblasti interiérového designu. Ten představí významné značky a vystavovatele, jejichž originální tvorbu vídají návštěvníci v rámci jarní akce DESIGN SHAKER. Své produkty nabídnou veřejnosti také firmy zaměřující se na stále populárnější akustická řešení v interiérech, například DISK MULTIMEDIA nebo Woodpasta.

V PVA EXPO PRAHA své aktuální kolekce sedaček představí například JECH, Nejči, Bytcentrum, Aksamite nebo Home Studio Kejík, v sekci postelí bude možné vybírat u firem Magniflex, Postelia nebo Eurotest. Chybět nebudou ani kvalitní tradiční výrobky firem Jelínek – výroba nábytku, Kaplan nábytek nebo Rott Design. Mezi zahraničními značkami najdou zájemci Hettich, JV POHODA, MSJ, Scandium, nebo Valpaint. S designovými novinkami se představí například Timberiant, Dubovina, Javorina, Truhlářství Kaucký a mnoho dalších.

Autor: archiv ABF, a.s.

„Veletrh nabídne široké portfolio kvalitního tuzemského i zahraničního zboží, ale také unikátní možnost bezplatně se poradit s odborníky napříč obory o nejvhodnějších úpravách a vylepšeních interiéru. Na veletrhu bude možné zúčastnit se také mnoha zajímavých akcí v rámci doprovodného programu v INTERIOR CAFÉ ve Vstupní hale I. Jeho organizátoři ve spolupráci s designérkou Ivou Bastlovou mysleli na profesionály z oboru, ale i laické milovníky interiérového designu,“ řekla ředitelka veletrhu FOR INTERIOR Věra Špáňová.

Trendy v barvách i v materiálech

Jaké trendy v barvách a materiálech jsou aktuální, to předvede ukázkový interiér vybudovaný speciálně pro tento veletrh. Zájemci si budou moci prohlédnout kuchyň spojenou s jídelnou, obývací částí a doplněnou do posledního detailu doladěnou šatnou. Každý den od 14 hodin bude v INTERIOR CAFÉ probíhat přednáška TRENDOVÉ BARVY A MATERIÁLY s tématem trendů z milánského veletrhu Salone del Mobile, doplněná komentovanou prohlídkou expozice Ukázkový interiér v trendy barvách. Nejvýznamnější veletrh o nábytkovém designu v Miláně se letos v červnu konal po dvouleté pauze. V rámci této akce proběhla i přehlídka kuchyní Eurocucina a koupelen Salone del Bagno. Chcete vědět, co tam bylo k vidění a jaké jsou nové trendy? Nezmeškejte přednášku Ivy Bastlové, která si pro vás připravila souhrn toho nejzajímavějšího z Milána.

Od středy do pátku program přinese workshop Macramé a v sobotu workshop patinování rámečku s Balakrylem, to vše ve spolupráci s magazínem Blesk bydlení vždy od 13 hodin. Za pozornost stojí také přednáška Upcycling v pojetí Atelieru Paletky, která proběhne ve třech termínech. Co v ní přednášející představí: „Tam, kde by jednocestné palety skončily ve spalovně, nastupují Atelier Paletky. Naše vize je tvořit nábytek či celé interiéry, aniž by se kácely zbytečné stromy. Pro svou tvorbu používáme palety z netradičních dřevin, které přijely do Čech z celého světa a jejich užitná hodnota by zde skončila. V Paletkách dřevu vdechneme novou tvář a vy se můžete těšit z exotické krásy mahagonu, malajského dubu, teaku či vdechovat vůni japonského cedru po mnoho dalších let.“

Letošní podzimní FOR INTERIOR se koná v souběhu se stavebním veletrhem FOR ARCH a návštěvníkům bude k dispozici komplexní portfolio firem, produktů a služeb od návrhu stavby až po finální zařízení interiéru. Více na www.forinterior.cz

Autor: Reklama