Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Připravte svůj šatník na sychravý podzim. Do módy se vrací džíny s nízkým pasem

Podzimní trendy
12. září 2022 | 00:00
Prezentace klienta |

Léto už se pomalu chýlí ke konci. I když nám budou teplé večery a koupačky chybět, nezbývá nic jiného než se nachystat na blížící se podzim. Jedním z důležitých kroků je příprava našeho šatníku. Konkrétně výměna letních kousků za ty teplejší a následný úklid našich skříní. Chladná rána už bohužel dorazila. Nenechávejte proto přípravu na poslední chvíli a nachystejte svůj šatník na podzim ještě dnes! Jak na to?

Sezonní úklid skříně

Výměna šatníku je časově náročnou aktivitou. Když už se k ní odhodláte, bylo by dobré ji s něčím skloubit. Začněte rovnou i s tříděním oblečení. Vyřaďte to, které už nevyužíváte. Reorganizace skříně je totiž ideální pro vytvoření prostoru na nové kousky. Ty staré pak můžete věnovat třeba na charitu nebo je zkusit prodat.

Marie Kondo, japonská poradkyně v úklidu a úspěšná spisovatelka, radí, jak co nejefektivněji uklidit nejen šatnu. Známe to všichni, každý má několik kousků, u kterých uvažuje nad tím, zdali je vyhodit, nebo si je ještě nechat. Vždyť je třeba ještě unosíme nebo nám možná ještě někdy padnou. Marie tvrdí, že je dobré položit si při úklidu jednu důležitou otázku: „Dělá mi tato věc radost?“ Pokud je odpovědí „ne“, je to jasný impulz k vyřazení daného kusu ze šatníků. Nechcete mít přece doma něco, co vás nedělá šťastnými, že?

Jak uskladnit letní kousky?

Nevyhnutelným krokem je úklid letního a jarního oblečení. Začněte tím, že všechno vyperete. Někomu se to sice může zdát jako zbytečná práce, nicméně s příchodem příští letní sezony za tuto činnosti budete vděční. Ve skříni totiž najdete perfektně čisté oblečení bez zbytečných nečistot či zápachu. Rovněž tím prodloužíte životnost svého oblečení, které vám poslouží i během dalších sezon.

Chcete, aby vaše prádlo před zazimováním krásně vonělo? Sáhněte po nových avivážích Silan Aromatherapy, které dodají vašemu oblečení neodolatelnou dlouhotrvající svěžest. Užijte si pocit neuvěřitelně jemného prádla a dlouhotrvající svěží vůně 24 hodin denně 7 dní v týdnu. Nová receptura s esenciálními oleji uvolní vaše tělo i mysl.

Vyzkoušejte relaxační Magic Magnolia, květinovou Fascinating Frangipani či některou z exotických novinek Fascinating Jungle nebo Relaxing Maldives. S avivážemi značky Silan zůstává prádlo jemné a dlouhodobě svěží. S jedinečnou technologií udržitelného parfému, který obsahuje 97 % biologicky odbouratelných složek* je aviváž Silan také šetrná k životnímu prostředí.  

Silan
Autor: HENKEL ČR, spol. s r.o.

* Vztahuje se k organickým složkám podle OECD 301/302

Co se bude tento podzim nosit?

A co vám naopak nesmí v podzimním šatníku chybět? Trendů letošního podzimu je několik, převážně se inspirují módou z 90. let. Vracejí se například džíny s nízkým pasem nebo minisukně s kozačkami. Pokud preferujete spíše klasiku, tak vytáhněte nestárnoucí trenčkot. Ten je stálým trendem už několikátý podzim, a proto ho v obchodech najdete v různých provedeních i materiálech.

Podzimní trendy
Autor: Shutterstock

Velkým trendem pro podzim 2022 jsou výrazné kostýmky, složené z delšího saka v kombinaci s dlouhými, dobře padnoucími kalhotami. Ale zcela zapomeňte na upnuté či úzké kalhoty. V kurzu jsou široké, zvonové až zcela volné (baggy) střihy. Do kvalitního obleku určitě zainvestujte, můžete ho totiž vynosit několik let na podzim i v zimě a dá se báječně kombinovat. Na večírek či na večeři budou trendy průsvitné blůzky nebo korzety, které zaznamenaly výraznou popularitu již toto léto. V sychravých dnech se pak zabalte do neotřelých úpletů, které vás nejen zahřejí, ale oslní i vaše okolí.

Mimo to je důležité udržovat si vlastní nadčasový šatník s takovými kousky, které můžete kombinovat celoročně. Základem jsou jednoduchá kvalitní trička neutrálních barev, dobře padnoucí džíny a společenské kalhoty, lehčí i teplejší svetry a stylová bunda.

Podzimní kousky za skvělé ceny vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.