Crinkles se vyznačují tím, že jsou na povrchu krásně křupavé a uvnitř vláčné. Sušenky zdobí moučkový cukr, ve kterém se obalují ještě před pečením. Bojíte se, že jejich příprava bude složitá? To nemusíte! Zvládne je i úplný začátečník a zaručeně se povedou. Pomůže vám s tím naše šikovná Holka z cukru, která vás provede celou přípravou ve videoreceptu.
Suroviny na 20 sušenek crinkles:
- 140 g hladké mouky
- 50 g kakaa
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 špetka mleté skořice
- 190 g cukru krupice
- špetka soli
- špetka chilli
- 50 g hořké čokolády
- 60 g rozpuštěného másla
- 2 vejce prosetý
- moučkový cukr na obalování
Postup:
1. Troubu předehřejte na 190 °C, plech vyložte pečicím papírem.
2. Do mísy prosejte mouku, přidejte kakao, prášek do pečiva, skořici, cukr, sůl a chilli. Vmíchejte nadrobno nasekanou čokoládu, máslo a vejce a zpracujte kompaktní těsto. Zabalte ho do fólie a vložte alespoň na hodinu do ledničky.
3. Poté tvarujte kuličky zhruba o váze 30 g a obalujte je v moučkovém cukru. Ve větších rozestupech je skládejte na plech a pečte asi 12 minut.