Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

„Hned jsem přemýšlel, co s výhrou udělám,“ říká muž, který ve Sportce trefil 2,7 milionu korun

Úvodní fotografie je pouze ilustrační a nezachycuje skutečného výherce
5. července 2021 | 00:00
Prezentace klienta |

Je to už rovných čtyřicet let, co si dnešní výherce koupil svůj úplně první tiket do loterie. Během následujících dekád si odnesl hned několik výher a nyní, ve svých necelých šedesáti letech, nedá na Sportku dopustit. Vsadí si sice pouze příležitostně, o to významnější ale pro něj celá událost je.

Když si před časem vyzvedával vyhraných 25 000 Kč, ani by ho prý nenapadlo, že se na něj štěstí brzy opět usměje a jeho oblíbená loterijní hra mu nadělí 2 702 998 Kč. Překvapení to sice bylo více než příjemné, trochu ho ovšem ochlazovala obava, že se s tiketem ještě před vyzvednutím výhry něco stane.  

Nový kabát pro dům

Vše naštěstí dobře dopadlo a šťastlivec se zanedlouho vydal do sídla Sazky, aby nám řekl, jak si přeje výhru dostat. „Nikdy jsem nechtěl moc dopředu přemýšlet nad tím, co bych si za vyhrané peníze koupil. Říkal jsem si, že to vyřeším až ve chvíli, kdy ta situace přijde,“ vysvětlil.

Většinu konkrétních plánu si chce zatím nechat pro sebe, jednu zásadní věc nám však prozradil - část peněz půjde na opravu jeho domu. Výherce svému obydlí dopřeje nová okna, fasádu a další nezbytné úpravy, které prý už jeho bydlení opravdu potřebuje.  

„Dost se mi ulevilo!“

Největší radost muži udělalo, že mu na nějaký čas odpadnou finanční starosti a bude si moct koupit i věci mimo svůj běžný rozpočet. A navíc mu zbyde slušná záloha pro případ, že by se něco rozbilo nebo porouchalo.

Přestože se teď cítí o dost šťastnější, o radostné novince doposud s nikým nemluvil. „O výhře jsem nikomu neřekl a nejspíš to tak ještě nějaký čas zůstane. Není to tím, že bych ji chtěl tajit, ale s lidmi raději mluvím o jiných věcech než o financích. Beru to jako hodně osobní věc,“ uvedl.  

Se sázením nepřestane

Před rozloučením nám také prozradil, že se těší, až si zase někdy dojde pro další sázenku. Tu výherní si pořídil ve svém oblíbeném tabáku, kde je poslední roky kupuje nejčastěji.

Také se chcete zařadit k mezi šťastné výherce milionů? Klikněte si pro svoji vstupenku do slosování na tento odkaz.

Úvodní fotografie je pouze ilustrační a nezachycuje skutečného výherce. 

18+ | Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.