Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Trend v domácím tvoření pro rok 2021: Už znáte malování podle čísel?

12. února 2021 | 00:00
Prezentace klienta |

Karantény a lockdowny vyhlašované opakovaně po celém světě s sebou přináší i nové trendy v domácí zábavě pro děti i dospělé. Poptávka po hotových sadách na vyrábění všeho možného v uplynulém covidovém roce raketově stoupla. Jaké projekty v duchu DIY si můžete mezi čtyřmi zdmi svého domova sami vyzkoušet? Staňte se přes noc třeba umělcem s malováním podle čísel.

Proč malování podle čísel?

Hledáte způsob, jak si to doma vyzdobit? Chcete se zabavit a uvolnit? Nebo třeba sháníte opravdu osobní dárek pro své blízké? Proč si kupovat umění v podobě drahých obrazů na zeď, když si můžete vytvořit své vlastní mistrovské dílo sami? Sady na malování podle čísel jsou skvělou cestou, jak se jednoduše zabavit doma – sami nebo i s celou rodinou. Podle terapeutů navíc představují skvělou pomoc se zvládáním úzkosti a redukcí stresu.

Není tedy překvapující, že právě v této době zaznamenaly obchody nabízející sady na malování podle čísel 500–600% nárůsty v prodejích oproti minulému roku. Kreativní flow při tvoření barvami je totiž návykové. Přesvědčte se sami. 

Autor: Vymalujsisam.cz

Co je malování podle čísel?

Jedná se o ucelený systém práce s barvami, který díky předkreslené šabloně na plátně, dokáže proměnit v malíře i úplného amatéra. Šablona, kterou je možné sehnat v celé řadě motivů i velikostí, je typicky rozkreslena na spoustu malých očíslovaných políček. Nanášením akrylových barev se stejným číslem se tak předtištěné plátno postupně proměňuje před očima umělce v obraz, za který by se nemusel stydět ani samotný Picasso.

Co sady na malování podle čísel obsahují?

V každé sadě na malování podle čísel najdete objednanou šablonu, akrylové barvy a štětce – prostě všechno, co je k malování potřeba. Vybrat si pak můžete, zda chcete dostat šablonu vypjatou přímo na dřevěném rámu. Taková volba usnadní malování a hotový obraz si pak můžete klidně hned pověsit na zeď.

Další příslušenství je už jen na vás. Pokud s malováním začínáte, bohatě si vystačíte se základní sadou. Pokud se v něm najdete, bude se vám hodit třeba i malířský stojan, větší sada uměleckých štětců nebo lesklé laky pro fixaci hotového obrazu.

Autor: Vymalujsisam.cz

Originalita je klíč

Trendem uvnitř trendu je pak malování podle čísel z vlastní fotky, díky kterému si můžete zajistit originální domácí výzdobu, nebo pořídit unikátní dárek milované osobě. Umožňuje totiž nechat si vytvořit svou vlastní šablonu, kterou už nebude mít nikdo jiný. Stačí zapátrat ve svém archivu a vybrat si fotku pro budoucí obraz. Chcete trávit čas malováním vzpomínek z nejkrásnější dovolené? Nebo si raději pověsíte na zeď obraz se svým domácím mazlíčkem? Představivosti se meze nekladou a vaše nová domácí galerie obrazů tak závisí čistě na vašem rozhodnutí.