Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

„Nejraději mám nudle s mákem,“ říká komik Richard Nedvěd, který v neděli vystoupí na F.O.O.D. pikniku

28. srpna 2020 | 06:00

Lahůdky domácí i cizokrajné, sladké a slané, nebo tradiční v moderním kuchařském pojetí. To vše si můžete vychutnat už v neděli na 10. ročníku F.O.O.D. pikniku, který se uskuteční v pražském parku Ladronka. 

Piknik začíná v 11.00 a pestrý program bude probíhat až do 19.00. Těšit se můžete na to nejlepší z produkce malovýrobců, farmářů, street foodu, bister a food trucků. Za přátelskou cenu se budou prodávat piknikové košíky plné dobrot. Prodej začíná v 11.00 a bude trvat do vyprodání zásob. V celém areálu se pak bude rozprostírat zhruba stovka stánků s farmářskými výrobky a streetfoodovým občerstvením. V nich budou moct ochutnat to nejlepší z produkce malovýrobců, farmářů, street foodu, bister a food trucků.

Vedle kuchařských show nebude na festivalu chybět ani zábava v podobě vystoupení komiků Na stojáka. Jedním z nich je i komik a kouzelník Richard Nedvěd, který se nám svěřil, že raději jí než vaří. „Spíše rád jím. Ale bez vaření se to často neobejde. Proto když vařím, tak rád. Trvá mi to ale asi 5x déle, než je napsáno v receptu. Takže místo v jednu jím ve čtyři. Ušetřím tak alespoň na svačině v pět, protože už nemám hlad,“ prozradil. Zároveň dodal, že patří mezi ostýchavé experimentátory. „Ano, většinou jím z talíře, občas to ale nevydržím a jím rovnou z pánvičky. Miluju různé druhy kuchyní, nejvíce řeckou, vietnamskou, japonskou, italskou. Například doma dělám experimenty s chlebovými plackami z lněné, cizrnové, rýžové, cassava, plantajnové mouky… Teď jsem si dělal máslo z tygřích oříšků a takové další divoké experimenty. Na druhou stranu – když mi k jídlu nabídnou třeba červy a larvy nebo v Peru pečené morče, rád se spokojím s chlebem a solí,“ říká komik a kouzelník, který si prý nejvíce pochutná na krupicové kaši, tvarohových knedlících a klasice v podobě knedlo zelo vepřo, svíčkové nebo bramboráků a langošů. Richarda Nedvěda můžete na F.O.O.D. pikniku vidět společně s Ivou Pazderkovou a Ester Kočičkovou od 18.00 hodin, kdy společně vystoupí na pódiu.

SOUTĚŽ

VYFOŤ SE, SDÍLEJ A VYHRAJ!

Pro návštěvníky F.O.O.D. pikniku je připravena soutěž k jeho 10. narozeninám o 10 skvělých cen – balíčky v hodnotě  3000 Kč!  Hraje se o trampolíny, bazénky a dárkové balíčky či vouchery.

Soutěž bude probíhat  na facebookovém či Insta účtu časopisu F.O.O.D. pod hashtagem #foodpiknik2020 nebo se můžete na F.O.O.D. pikniku nechat vyfotit v redakčním stanu časopisu F.O.O.D. v YOUBOX fotokoutku, jednu z fotek tam odevzdat s uvedeným jménem a telefonním číslem. Vyhlašování proběhne celkem 5x během dne na pódiu. 

30. 8. od 11.00 do 19.00 hodin se na vás budeme těšit na Ladronce! 

Přijďte se s námi rozloučit s prázdninami!
Autor: F.O.O.D. piknik

www.food-piknik.cz

Autor: red