Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tesco podporuje komunity ve vašem okolí

4. listopadu 2019 | 00:00
Prezentace klienta |

Neziskové a příspěvkové organizace z celé České republiky se mohou opět začít přihlašovat do již 7. kola programu společnosti Tesco „Vy rozhodujete, my pomáháme“. Program cílí zejména na projekty, jejichž záměrem je rozvoj komunitního života, podpora vzdělávání, pomoc zdravotně a sociálně znevýhodněným spoluobčanům, rodinám a dětem v tíživé životní situaci a také na projekty, které si kladou za cíl posílení zdravého životního stylu, kultury anebo sportu. Přihlašování je možné až do neděle 10. listopadu 2019 a nyní je celé přihlašování ještě jednodušší

Podpořit neziskovou organizaci z okolí je ještě snazší!

Program „Vy rozhodujete, my pomáháme“ vznikl pod záštitou Nadačního fondu Tesco již před třemi lety. Smyslem programu je podpořit menší projekty, které vznikají v okolí obchodů Tesco, a které pozitivně působí na lidi žijící poblíž. Za uplynulých 6 kol daroval Nadační fond Tesco více než 23 milionů korun, čímž přispěl k realizaci 1 080 projektů. V sedmém kole získá finanční podporu celkem 270 projektů, které předem posoudí odborný garant Nadace rozvoje občanské společnosti, která ve všech kolech prověřuje transparentnost, udržitelnost a dopad projektů na místní komunitu.

Jak hlasovat?

Hlavní fáze programu, tedy samotné hlasování zákazníků v obchodech, bude probíhat od 20. ledna do 16. února 2020. Každý zákazník, který v obchodě Tesco nakoupí, získá u pokladny 1 žeton, který následně může vhodit do hlasovacího tubusu právě tomu projektu, který mu je nejbližší. Vítězný projekt získá 30 000 Kč. Projekt na druhém místě obdrží 16 000 korun a projekt na třetím místě bude podpořen částkou 10 000 korun. Výsledky hlasování budou zveřejněny 2. března 2020.

Online formulář

Novinkou je snížení administrativní zátěže přihlašování. „V sedmém kole jsme se rozhodli, že pro přihlášení projektu bude stačit jednoduché vyplnění online formuláře bez nutnosti přikládat jakékoliv přílohy. Nově mohou také organizace, které se umístí na 2. a 3. místě, využít finanční prostředky na realizaci původně přihlášeného projektu v menší míře, nebo jako volné peněžní prostředky k podpoře činnosti vlastní organizace v souladu s Pravidly programu,“ dodává Patrik Dojčinovič, výkonný ředitel Tesco Stores ČR.

Váš projekt můžete přihlásit přímo na stránkách programu. Pokud znáte neziskovou organizaci z vašeho okolí, která si podle vás zaslouží získat finanční podporu, a která pozitivně působí na vaše okolí, nezapomeňte ji podpořit k přihlášení do programu. Pomáhat komunitám je totiž v naší DNA!