Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Marika Šoposká: Být mámou a dělat byznys je jako mít dvě práce najednou

Video se připravuje ...
Těhotenství bez komplikací není samozřejmost, říká Marika Šoposká
VIDEO: Časopis Maminka / Karel Dlabač
12. října 2019 | 06:00

Marika Šopovská (29) se snaží těhotenství prožívat naplno a užít si každičký den. Moc dobře ví, že těhotenství bez komplikací není samozřejmostí. Mateřství pokládá za dar a zároveň za práci na plný úvazek.

Marika Šoposká se brzy stane dvojnásobnou maminkou. Ještě dřív ale zasedne v porotě soutěže Maminka roku 2019 coby ambasadorka kategorie Maminka blogerka. Jak sama říká, slovo soutěž jí k této anketě moc nesedí. "Protože v této disciplíně se moc soutěžit nedá. Každá maminka je skvělá už jen tím, že je maminka," vysvětluje.

Zároveň jí přijde skvělé, že Maminka roku pomůže tyto výjimečné ženy zviditelnit a podpořit je v tom, co dělají. "Dělat něco v mateřství, ať je to blog, nebo byznys, je prostě těžký. Je to jako byste dělali dvě práce najednou," vysvětluje sympatická herečka. 

A jak vzpomíná na loňský ročník? "To bylo neskutečný. Šla jsem tam s tím, že se prostě maminkám rozdají ceny, pogratulujeme a pak si dáme společně skleničku a něco dobrýho. Ale po tom, co se tam odvysílaly medailonky s jejich osudy a splněnými sny, jsme tam všichni skupinově brečeli a já jsem se jim klaněla až na zem za to, jaké jsou osobnosti, bojovnice a hrdinky. Ty emoce tam tryskaly úplně ze všech. Byl to opravdu silnej zážitek a jsem strašně ráda, že se soutěž koná zase a já můžu být u toho," dodává. 

Těhotenství si snaží Marika užít naplno. "Teď, kdy už mám jedno těhotenství za sebou, říkám si, že teď to může být i naposledy," dodává. Pohlaví miminka s manželem Petrem Čechákem znají, ale nechají si ho pro sebe. Možná je to věkem, ale je vděčná, že vše probíhá bez komplikací. "Dřív jsem měla pocit, že bezproblémové těhotenství je přece jasná věc. Teď to vnímám jako něco křehoučkýho. Něco, co když se celé povede a vyleze to miminko, tak se celý svět na vteřinu zastaví," vysvětluje Marika. 

O vítězce titulu Maminka roku 2019 se rozhodne na slavnostním vyhlášení, které proběhne 15. října. Sledovat ho můžete ŽIVĚ na webu Maminka.cz a Blesk.cz

Autor: Michaela Láchová