Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Rozhodněte, kdo si zaslouží pomoci!

4. února 2019 | 00:00
Prezentace klienta |

Pokud se do půlky února vydáte do prodejen Tesco, získáte u pokladny kromě účtenky také malý žeton. S jeho pomocí můžete hlasovat pro jeden ze tří projektů neziskových organizací z vašeho okolí. Cílem programu “Vy rozhodujete, my pomáháme“ je pomoci místním neziskovým organizacím realizovat jejich projekty, které mají pozitivní vliv na život lidí v jejich okolí.

Vždy je komu pomáhat

Nejvíce projektů, které se účastní programu “Vy rozhodujete, my pomáháme“, se zaměřuje na pomoc opuštěným a ohroženým dětem, zdravotně znevýhodněným, seniorům, vzdělávání dětí a mládeže, ohroženým rodinám a dalším osobám v nepříznivé životní situaci. Váš žeton tak může například podpořit nadané děti ze sociálně slabých rodin v rozvoji jejich talentu, opuštěným seniorům v domovech důchodců zajistí kvalitní fyzioterapii nebo zřídí novou komunitní kuchyň v potravinové bance vašeho kraje a vy tak pomůžete snížit plýtvání potravinami. Bližší informace o zúčastněných organizacích z vašeho okolí naleznete na webových stránkách programu.

Autor: Tesco Stores ČR

Hlasování můžete zlepšit vaše okolí

Tesco se dlouhodobě věnuje podpoře komunit. Od začátku programu v roce 2016 podpořilo již více než 540 dobročinných projektů, kterým rozdělilo 13 140 000 korun. Letos, stejně jako v minulých ročnících, záleží rozhodnutí pouze na zákaznících Tesco. V každém z 90 regionů v České republice budou o hlasy zákazníků soutěžit tři projekty. Projekt, který obdrží nejvíce hlasů, získá od Nadačního fondu Tesco 30 000 korun, projekt na druhém místě dostane 16 000 korun a projekt na třetím místě získá 10 000 korun.

Vyberte si váš oblíbený projekt

Od pondělí 21. ledna do neděle 17. února 2019 budou ve všech obchodech Tesco umístěny speciální hlasovací zařízení s popisem tří nominovaných projektů v daném regionu. Projekty nezávisle hodnotila porota složená ze zástupců odborného garanta Nadace rozvoje občanské společnosti a vybraných zaměstnanců společnosti Tesco. V každém hlasovacím zařízení se nachází tubusy, do kterých můžete vhodit svůj žeton za nákup a tím podpořit vámi vybraný projekt. Průběžné výsledky naleznete každý týden na webových stránkách programu „Vy rozhodujete, my pomáháme“ a konečné výsledky budou oznámeny v týdnu od 6. března.